Συγκυβέρνηση με τον λαό

22:39 6/4/2012 - Πηγή: Antinews

Επειδή στην πολιτική μια ώρα ισοδυναμεί με έναν αιώνα ουδόλως μας απασχολούν οι δημοσκοπήσεις και οι τηλεοπτικές αναλύσεις. Ακόμη κι αν αυτή τη χρονική στιγμή, με τόσο μεγάλη χρονική απόσταση από τις εκλογές, εμφάνιζαν απόλυτα κυρίαρχο τον Σαμαρά. Κι αυτό διότι πολλά μπορούν να λειτουργήσουν ως προωθητική δύναμη, όπως επίσης πολλά να αποβούν καταστροφικά.

Εξ

άλλου τι να τις κάνουμε τις δημοσκοπήσεις, όταν γινόμαστε όλοι μάρτυρες της πολιτικής ατμόσφαιρας που επικρατεί στον περίγυρό μας. Η κοινωνία έχει υποστεί τόσα σόκ που πλέον βρίσκεται σε σύγχυση. Σοκαριστικές αλλαγές που διαμόρφωσαν καταθλιπτικό σκηνικό συντρίβοντας τον κοινωνικοοικονομικό ιστό. Αποτέλεσμα; Η γενικευμένη απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Αναμενόμενος λοιπόν και ο σκεπτικισμός και οι κάθε μορφής αναστολές να περάσουν και στην κεντροδεξία παράταξη με την υπερψήφιση του δεύτερου μνημονίου. Αν εδώ προσθέσουμε και την ανεπάρκεια ή την συνειδητή υπονομευτική τακτική διαφόρων που εμφανίζονται ως εκφραστές του κόμματος σε τηλεοπτικά παράθυρα και πάνελ τότε υπάρχει ζήτημα…με το ζητούμενο από τις κάλπες αποτέλεσμα να απομακρύνεται. Τι κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει; Απλά να σηκώσει μόνος του το βαρύ φορτίο ο Σαμαράς. Να βγεί μπροστά, να εξηγήσει, να προτείνει,να τα πει χοντρα χύμα και τσουβαλάτα. Να δώσει όραμα και ελπίδα.Οι πολίτες αυτό περιμένουν. Με πειστικό λόγο και αλήθειες, έστω κι αν πονάνε, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και η αξιοπιστία τότε θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Να το κάνει επαναλαμβάνουμε μόνος του. Διότι αν περιμένει από καμένα χαρτιά, υπονομευτές και πολιτικά τσουτσέκια τηλεοπτικών τραπεζιών, θα περιμένει πολύ….

Ο Σαμαράς πρέπει να πει στο Βενιζέλο ότι δεν προλαβαίνει να μιλάει μαζί του στα τηλεοπτικά παράθυρα γιατί έχει /πρέπει να μιλήσει σε οκτώ εκατομμύρια Έλληνες. To συγκριτικό του πλεονέκτημα είναι πορεία στο λαό

Επίσης θα πρέπει να του πει ότι όποιος πολιτικός φοβάται να βγει και να περπατήσει στο κόσμο σε δημοκρατία πρέπει να παραιτείται. Αφού οργώσει όλη την Ελλάδα μέχρι τις εκλογές θα πάρει αυτοδυναμία…

Τέλος πρέπει να μιλήσει για τη συγκυβέρνηση με το λαό .Στο λαό θα ανακοινώσει το πρόγραμμα, ο λαός θα του δώσει την εντολή, με αυτόν θα συγκυβερνήσει.

Παναγιώτης Παπακωστόπουλος

Keywords
Τυχαία Θέματα