Συμφωνία σε βασικά σημεία του πακέτου από τους πολιτικούς αρχηγούς

Μετά από 2,5 ώρες έληξε πριν από λίγο η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Όπως είχαμε προαναγγείλει, έχει υπάρξει συμφωνία για το πακέτο κάτι που επιβεβαίωσε βγαίνοντας και ο Φ. Κουβέλης. Όπως είπε, υπήρξε συμφωνία σε βασικούς άξονες αλλά υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες σε επιμέρους θέματα που θα συζητηθούν. Αυτό σημαίνει, μάλλον ότι πρόκειται για επουσιώδεις διαφορές. Ο πρόεδρος

της ΔΗΜΑΡ μίλησε για τετραετή επιμήκυνση, προφανώς εννοώντας ότι το πρόγραμμα θα πάει μέχρι το 2016 (δύο χρόνια συν δύο δηλαδή, όπως συζητείται εδώ και καιρό).

Είπε επίσης ότι ο ίδιος επιμένει στη ρήτρα αντικατάστασης των μέτρων που ουσιαστικά σημαίνει τα ισοδύναμα για τα μέτρα εκείνα που θα πλήξουν τους πολίτες. Αναφέρθηκε στην επιμήκυνση λέγοντας ότι πρόκειται για σημαντική ελάφρυνση αλλά τόνισε ότι η διεκδίκηση των ελληνικών δικαίων θα συνεχιστεί σε πολλαπλά πολιτικά επίπεδα. Βεβαίως είπε ότι η ΔΗΜΑΡ θα επιμείνει όταν το πακέτο πάει στη Βουλή να είναι ενταγμένο σε ένα ευρύτερο πλαίσιο μέτρων για την ανάπτυξη, τη φορολογία και τη φοροδιαφυγή. Όπως όλα δείχνουν το πακέτο είναι κλεισμένο και θα παρουσιαστεί στο Euro Working αύριο. Υπάρχουν επιμέρους διαφορές αλλά φαίνεται ότι οι αντιδρώντες κάνουν την ανάγκη φιλοτιμία και δίνουν το πράσινο φως. Τώρα μένει να δούμε πότε το πακέτο θα πάει στη Βουλή για ψήφιση. Το ένα σενάριο είναι να ψηφιστεί πριν τις 8 Οκτωβρίου το άλλο είναι να ψηφιστεί μαζί με τον προϋπολογισμό στο διάστημα μεταξύ 8 και 18 Οκτωβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα