Συμβιβαστική πρόταση Βορίδη για ταξί

16:01 3/4/2012 - Πηγή: Antinews

«Αγκάθι» στην απελευθέρωση των ταξί αποτελούν σήμερα στη Βουλή τα άρθρα 83 και 84 του σχετικού νομοσχεδίου που αφορούν τις έδρες. Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκης Βορίδης έκανε ένα βήμα πίσω και δέχθηκε την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για το ζήτημα, εν μέσω προειδοποιήσεων ότι εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, το Κίνημα θα καταψηφίσει όλες τις διατάξεις που αφορούν το «άνοιγμα» του επαγγέλματος.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

Χρήστος Πρωτόπαπας ζήτησε να παραμείνουν ως έχουν οι έδρες των ταξί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις υπόλοιπες περιοχές να αποφασίζει το εκάστοτε περιφερειακό συμβούλιο και η γνώμη του να είναι υποχρεωτική.

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως υποστήριξε «δεν πρόκειται να περάσει τίποτα. Θα ανοίξουν οι Ασκοί του Αιόλου, θα καταψηφίσουμε όλα τα άρθρα και θα γυρίσουμε στις κοινότητες».

Εν μέσω των αντιδράσεων από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βορίδης υπαναχώρησε, λέγοντας πως μπορεί να κάνει αποδεκτή «τη συγκλίνουσα πρόταση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ» και πρόσθεσε πως «ορίζεται ότι η καθοριστική παρέμβαση για το ζήτημα του καθορισμού των εδρών κρίσιμη θα είναι από το περιφερειακό συμβούλιο».

Ο εισηγητής της ΝΔ, Μιχάλης Παπαδόπουλος συμφώνησε απόλυτα με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι είναι η προσφορότερη λύση για την εξυπηρέτηση των τοπικών κοινωνιών.

«Θέσαμε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα της έδρας, δεν πήραμε ουδεμία απάντηση, δεν θα ξεφύγει από το ερώτημα ο υπουργός», είπε εκ μέρους του ΛΑΟΣ ο Αστέριος Ροντούλης, και αναφερόμενος στην ονομαστική ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη στις 8 μ.μ. για τα δύο επίμαχα άρθρα, είπε: «Οι μάσκες θα πέσουν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέκος Χρυσανθακόπουλος κατηγόρησε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για προσπάθεια «να μετακυλήσουν το πρόβλημα της σύγκρουσης και της διαπάλης για τις έδρες των ταξί, στην τοπική αυτοδιοίκηση».

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης επιφυλάχθηκε να αξιολογήσει τη νέα αλλαγή, κατηγορώντας πάντως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι πετάνε το μπαλάκι του προβλήματος των εδρών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα