Τα δεξιά δεκανίκια του ΠΑΣΟΚ και οι καρεκλοκένταυροι της ΝΔ

Δεν θα πούμε εμείς ότι οι δημοσκοπήσεις είναι “στημένες” και προκατειλημμένες. Όλοι ξέρουμε τα παιχνίδια που παίζονται, όπως και όλοι ξέρουμε ότι η κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει και ότι ο κόσμος ακούει για τα κόμματα εξουσίας και κατεβάζει καντήλια.

Όπως όλοι γνωρίζουμε ότι ανεξάρτητα από προθέσεις και κίνητρα οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” εισπράττουν μια κραυγή διαμαρτυρίας και αγωνίας από την βάση της  Ν.Δ.

Είναι  “δημοσκοπική ψήφος προειδοποίησης” προς την ηγεσία της ΝΔ.

Ένα μήνυμα

θυμού για εκείνα που έπρεπε να γίνουν, αλλά δεν έγιναν.

Και πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους:

Η ΝΔ δυόμισι σχεδόν χρόνια από το πρωτοφανές εκείνο  “Κίνημα της 29ης Νοέμβρη”,  που ανέδειξε  αρχηγό  τον Σαμαρά, είναι σήμερα αντιμέτωπη με την δυσαρέσκεια μεγάλης μερίδας του κόσμου της.

Πως το κατάφεραν αυτό;

Γιατί φτάσαμε ως εδώ;

Ο  Κώστας Καραμανλής, δεν άντεξε στον ανηλεή πόλεμο, που του έκαναν η διαπλοκή των ΜΜΕ,  το ΠΑΣΟΚ, η Αγία Οικογένεια και οι εσωκομματικές βαρονίες της ΝΔ, μαζί. Αναγκάστηκε έτσι  να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές μέσα σ’ ένα δυσμενές περιβάλλον. Και τη βάση της Ν.Δ. διαλυμένη. Αν και είχε την τόλμη να πεί προεκλογικά την αλήθεια, ο ελληνικός λαός ενέδωσε στις σειρήνες του λαϊκισμού και ανέθεσε τις τύχες της χώρας στον  ΓΑΠ, τους «κηπουρούς» και τη …μαμά του.  Η συνέχεια γνωστή. Η Ελλάδα υποδουλώθηκε για δεκαετίες.

Παρόμοιο ο σκηνικό, τηρουμένων των αναλογιών, βλέπουμε να επαναλαμβάνεται και σήμερα. Η ΝΔ για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχει μια ευκαιρία  να συντρίψει πολιτικά και να απαξιώσει ηθικά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο φέρει την βασική ευθύνη για όσα μας συμβαίνουν. Όμως, ορισμένοι ανακάλυψαν ότι είναι πιο «πατριώτες»  από τον πρόεδρό της και από όλους εμάς και κάνουν ό,τι μπορούν για να παρεμποδίσουν αυτή τη νίκη.

Θυμάμαι, για παράδειγμα, έναν βουλευτή Μανώλη που πριν από τις εκλογές του 2009 τον είχαν κάνει σημαία τα Μέσα Μαζικού Εκμαυλισμού στον πόλεμο κατά του Καραμανλή και της κυβέρνησης της ΝΔ. Τον ίδιο βλέπω και τώρα να πρωτοστατεί στην υπονόμευση της μελλοντικής κυβέρνησης της ΝΔ με άλλο ρόλο και προσωπείο. Και υπάρχει κόσμος που τον παίρνει σοβαρά, αντί να τον πάρει με κάτι άλλο…..

Θέλουν τον Σαμαρά παρένθεση

Βλέπω όμως κι άλλα πολλά, για να λέμε όλη την αλήθεια. Βλέπω ντιντήδες της πολιτικής και δεξιόστροφα εξαπτέρυγα που το Νοέμβριο υπονόμευαν ανοικτά τις διαπραγματεύσεις του προέδρου της ΝΔ και συζητούσαν δημοσίως με το ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, να παριστάνουν τώρα στα ΜΜΕ τους εκπροσώπους της ΝΔ, να ράβουν κουστούμια υπουργού και να στέλνουν την βάση μαζικά στους …”Αγανακτισμένους”.

Βλέπω και τις λίστες των υποψηφίων βουλευτών και σκέφτομαι πόσα… έτη φωτός έχουμε απομακρυνθεί άραγε από εκείνο το ζωογόνο και ελπιδοφόρο “Κίνημα της 29ης Νοέμβρη” που επέβαλε τον Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία της ΝΔ σε πείσμα της διαπλοκής, της Αγίας Οικογένειας, αλλά και διαφόρων από τους …. “Ανεξάρτητους Έλληνες” (για να μην ξεχνιόμαστε έτσι;).

Δεν υπάρχουν λο

Keywords
Τυχαία Θέματα