Τα ψέματα τελειώνουν

11:27 1/1/2012 - Πηγή: Antinews

Για δυο πράγματα ξεχωρίζει αυτός ο τόπος σήμερα:

Για τον ωχαδερφισμό ,τη ματαιοδοξία  και την κοντή μνήμη του Νεοέλληνα από τη μια και  για το αποτυχημένο και δυστυχώς επικίνδυνο για τη χώρα πολυποίκιλο κατεστημένο σύστημα εξουσίας, από την άλλη.

Αυτό το  σύστημα, όμως,  όντας αντιμέτωπο με την  κατάρρευσή του και γνωρίζοντας τη ψυχοσύνθεση του Νεοέλληνα, προσπαθεί να διασωθεί και ας διαλυθούν τα πάντα! Αρκεί να μείνει στην εξουσία και να διατηρηθούν τα κεκτημένα!

Έτσι,  με «Μεθόδους Madison»,  εξαπάτησαν μ’

εκείνο το αμίμητο  «λεφτά υπάρχουν» και οι ιθαγενείς έτρεξαν για την πουτίγκα. Κάποιοι άλλοι προτίμησαν να απέχουν και έκαναν, μακάριοι κι ωραίοι, τα μακροβούτια τους.

Δεν μυρίστηκαν καν  τη σαπίλα που σερβιριζόταν σε γυαλιστερό σελοφάν. Ας πρόσεχαν.

Όταν διαπίστωσαν τη μεγάλη απάτη άρχισαν τις πρώτες φωνές.

Το σύστημα θορυβήθηκε και επιχείρησε μια άτακτη ανασύνταξη. Έπρεπε να επιζήσει με κάθε τρόπο.

Ταυτόχρονα εμφανίστηκε ένας καινούριος πολιτικός λόγος να ορθώνεται και να επισκιάζει τον παλιό, με μια δυναμική αυξανόμενης προοπτικής και θορυβήθηκαν!  Κρύος ιδρώτας τους έπιασε!

Αμέσως, τα ποικιλώνυμα συμφέροντα, συσπειρώθηκαν για να βάλουν  φρένο. Το είπαμε κι άλλες φορές. Στον τομέα της επικοινωνίας παίρνουν άριστα!

Ο στόχος ένας. Αποδόμηση του καινούριου λόγου με το κόλπο του καταρρέοντος δικομματισμού.

 Όλοι είναι ίδιοι, άρα και ο Σαμαράς.

Το κόλπο φάνηκε να πιάνει και κάποιοι τσίμπησαν, αλλά όχι για πολύ.

Η αντίκρουση ήταν καταπέλτης. Λόγος και έργο. Η ομιλία του Σαμαρά στην ΔΕΘ και η συνέντευξη τύπου, ξεκαθάρισαν  το τοπίο.

Οι δημοσκοπήσεις  θορύβησαν το κατεστημένο.

Επομένως, έπρεπε να ρίξουν άλλο δόλωμα στον κοσμάκη.

Άρχισαν να το παίζουν επαναστάτες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι κρατικοδίαιτοι αλλά και του ΠΑΣΟΚ  η αρμάτα, ξεσπάθωσαν εναντίον του Γιώργου και αφού του έσυραν τα μύρια όσα, συνέχισαν να χειροκροτούν και να ψηφίζουν.

Έτσι κι αυτή η επανάσταση δεν τους βγήκε.

Ήδη χώρα βρέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από την ανικανότητά τους.

Κάτω από αυτές τις τραγικές συνθήκες ο Σαμαράς  έπραξε το αυτονόητο: στήριξε μια μεταβατική κυβέρνηση με συγκεκριμένους στόχους  και με καθορισμένο ορίζοντα της λαϊκής ετυμηγορίας!

Κατά διαβολική σύμπτωση δε όσα είπε τα δυο προηγούμενα χρόνια επαληθεύτηκαν  πανηγυρικά! Κι αυτό τσούζει.

Και τότε οι μιντιακές περσόνες  άρχισαν να κραυγάζουν ότι ο Σαμαράς συγκυβερνά!

Άρα πάλι το γνωστό όλοι ίδιοι είναι. Δυστυχώς όμως γι αυτούς  η δήλωσή του ότι  «αυτή η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο έργο και βραχύ χρόνο ζωής » , όπως συμφωνήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας τους χάλασε τη σούπα!

Τότε, τα σκοτεινά μυαλά αμέσως βρήκαν άλλη λύση. Οι μονοψήφιοι δείκτες δεν χωρούσαν αμφισβήτηση.

Κατασκεύασαν αμέσως το μύθο των μικρών κομμάτων. Τέρμα ο δικομματισμός. Ψήφισε τους μικρούς λαέ! Μην πας προς το Σαμαρά αφού έφυγες από εμάς. Ψήφισε το νέο! Τα μικρά που βγήκαν από τη βάση! ΔΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα