Θα υποχωρήσει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις;

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μετά νέα και έντονη αντίδραση της ΝΔ ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαϊωάννου θα αποσύρει τελικά από το νομοσχέδιο για τις αποφυλακίσεις την διάταξη που προβλέπει και την αποφυλάκιση βαρυποινιτών.

Η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο έχει προγραμματισθεί για σήμερα και το αποτέλεσμά της προβληματίζει

έντονα το Μαξίμου λόγω και των κρίσιμων ψηφοφοριών για την δανειακή κλπ. των επόμενων ημερών.

ΝΔ και ΛΑΟΣ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο , καθώς, με το επιχείρημα της συμφόρησης των φυλακών, θεσπίζεται η αποφυλάκιση ακόμη κι όσων έχουν καταδικασθεί… για κακούργημα και εκτίουν ποινές 5-10 χρόνων. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν το ίδιο και έτσι το Μαξίμου κινδυνεύει να χάσει την ψηφοφορία.

Ο κ. Παπαϊωάννου, αλλά και ο κ. Παπαδήμος επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή να περάσει το νομοσχέδιο στην αρχική του μορφή και ως δικαιολογία προέβαλαν ότι “το θέλει ο Παπανδρέου” (!!!). Αποδεικνύεται δηλαδή για μια ακόμα φορά η συμπαιγνία ΠαπαδήμουΠαπανδρέου, την ώρα που όλα δείχνουν ότι τις επόμενες ημέρες ο ΓΑΠ δεν θα είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Προσέκρουσαν όμως στην έντονη αντίδραση της ΝΔ. Στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο, άλλωστε, ο Α. Σαμαράς είχε καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθεί την ψήφιση από αυτή την κυβέρνηση “άσχετων” με την αποστολή της νομοσχεδίων, όπως αυτό για τις αποφυλακίσεις. Η αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι να ψηφίσει το PSI και την δανειακή, “ας τελειώνουμε να πάμε σε εκλογές” έλεγε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνεργάτες του.

Την ίδια στιγμή ορισμένοι διευθυντές φυλακών δημιουργούν κλίμα υπέρ του νομοσχεδίου, διαμηνύοντας ότι φυλακές όπως ο Κορυδαλλός είναι …”πλήρεις”. Το θέμα είναι αν ισχύει αυτό για όλες τις φυλακές, επειδή δημιουργείται η εντύπωση ότι έχουν …τεζάρει οι κεντρικές φυλακές καθώς το “σύστημα απονομής δικαιοσύνης” επιθυμεί να έχει κοντά του τους κρατουμένους για να μην ταλαιπωρείται με μακρινά ταξίδια. Στις φυλακές Δομοκού, για παράδειγμα, υπάρχει η ίδια κατάσταση όπως στον Κορυδαλλό;

Και εν πάσει περιπτώσει αντί να βγάλουν τους εγκληματίες έξω γιατί δεν βάζουν μπροστά ένα πρόγραμμα σύντομης κατασκευής νέων φυλακών να βοηθήσουν και την ανάπτυξη και τους οικοδόμους που πεινάνε; Και μέχρι να κτιστούν οι φυλακές υπάρχουν και άλλες λύσεις…

Keywords
Τυχαία Θέματα