Τιμωρία του Ολυμπιακού από την UEFA για ρατσισμό

Η τιμωρία της UEFA προς τον Ολυμπιακό για ρατσιστικά φαινόμενα στο «Γ. Καραισκάκης» υποχρεώνει τους ερυθρόλευκους να ανοίξουν το κεφάλαιο «Χρυσή Αυγή» στις τάξεις τον οργανωμένων οπαδών του.

Το πλήγμα που δέχθηκε στο προφίλ του ο «Αιώνιος Έφηβος» είναι πολύ μεγαλύτερο από το πρόστιμο ή την τιμωρία που μπορεί να υποχρεωθεί να πληρώσει , αν δεν δικαιωθεί στην έφεση που θα καταθέσει, η διοίκηση του

Ολυμπιακού η οποία θέλει να εξαλείψει και το παραμικρό φαινόμενο ρατσισμού πριν αυτό λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει δώσει ρητή εντολή να απομακρυνθεί κάθε στοιχείο , πρόσωπο ή ομάδα ατόμων που έχουν σχέση ή εμπλέκονται με τη Χρυσή Αυγή ή άλλη ρατσιστική οργάνωση από τις τάξεις των Οργανωμένων οπαδών . Επίσης ζήτησε από τους επικεφαλής των Οργανωμένων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν τον απόλυτο έλεγχο κατά την διάρκεια των ευρωπαϊκών (κυρίως) και όχι μόνο αγώνων του Ολυμπιακού στο Φαληρικό στάδιο.

Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» έχει υψηλές βλέψεις για το ευρωπαϊκό προφίλ του Ολυμπιακού και δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει κανέναν από όπου κι αν προέρχεται να τις καταστρέψει. Η χορηγία της Unicef , το παιχνίδι των αστέρων κατά της φτώχειας που έγινε πέρυσι με μεγάλη επιτυχία είναι κάποιες από τις κινήσεις που δείχνουν την διάθεση του ισχυρού άνδρα της Πειραικής ΠΑΕ να χτίσει μια εικόνα αντάξια των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων.

Η τιμωρία της UEFA ήταν ένα ισχυρό χτύπημα στην εικόνα αυτή. Πλέον ο Ολυμπιακός δεν έχει κανένα περιθώριο για στραβοκλωτσιές ή για αυτογκολ . Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά στο λιμάνι

Keywords
Τυχαία Θέματα