Το Who is Who του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και του υπουργού Παιδείας

Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την εκκλησιά και την θρησκεία είναι... γνωστές και όποτε του δίνεται η ευκαιρία τις επιδεικνύει, με φασιστικό τρόπο, ιδιαίτερα τώρα που είναι κυβέρνηση.

Aποκορύφωμα της μισαλλοδοξίας και της εμπάθειάς του για την εκκλησία, ήταν η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να απαγορεύσει την είσοδο στον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής σε σχολείο, την ημέρα που είχε οριστεί συνάντηση με τους μαθητές. Η κίνηση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις

από τους μαθητές.

«Δεν είναι δυνατόν αυτοί που υποστηρίζουν μία παιδεία χωρίς αριστεία να μην ονειρεύονται και μία παιδεία δίχως ελευθερία και μία κοινωνία δίχως δημοκρατία; Και δεν εννοώ ως ελευθερία το δικαίωμα ενός Μητροπολίτη να μιλάει στα σχολεία, αλλά το δικαίωμα των παιδιών να ζητούνε λόγο και από την Εκκλησία. Τελικά, φαίνεται ότι αυτοί που προπαγάνδισαν τον αντιρατσιστικό νόμο, πνίγονται μέσα στον ρατσισμό του αντιεκκλησιαστικού τους πάθους. Για λίγο όμως ακόμη…», ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φόρα που το υπουργείο προβαίνει σε τέτοια ενέργεια, καθώς είχε απαγορεύσει και στον Μητροπολίτη Νέας Ιόνιας να ομιλεί σε μαθητές της περιοχής όπως συνήθιζε.

Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι το εξής: Ποιος αντιπροσωπεύει τον σκοταδισμό και την οπισθοδρόμηση με την συγκεκριμένη κίνηση;

Νομίζουμε ότι μια σύντομη ανάγνωση των βιογραφικών του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου και του Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, θα δώσει ξεκάθαρη απάντηση στο ερώτημα...

Σύντομο Βιογραφικό Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου

Σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Αστροφυσική στὸ Harvard (Master of Arts)και Μηχανολογία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασσαχουσέττης (ΜΙΤ).
Έχει διδακτορικές σπουδές στο κοινό πρόγραμμα Harvard και ΜΙΤ στον τομέα της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας(Βιορευστοδυναμική, Μαθηματική Φυσιολογία, Αιμοδυναμική της καρδιάς και των αγγείων).

Εργάστηκε ως ερευνητής και επιστημονικός συνεργάτης στο Αγγειολογικό Εργαστήριο του New England Deaconess Hospital,στο Τμήμα Αναισθησιολογίας του Massachusetts General Hospital και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Boston Children’s Hospital.

Διετέλεσε επιστημονικός σύμβουλος μεγάλων εταιρειών σε θέματα Διαστημικής Ιατρικής Τεχνολογίας. Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού της Βοστώνης, όπου έλαβε τους τίτλους Master of Theological Studies και Master of Theologyκαι στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου ανακηρύχθηκε διδάκτορας στον τομέα της Βιοηθικής.

Βιογραφικό Υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη

Κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου.
Είναι δημοσιογράφος και από το 2008 διευθυντής της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».

Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα