Το αύριο δεν θα έλθει με “πολιτικά ορθές” απόψεις

Για “μια πραγματικά ιστορική απόφαση” γράφαμε στις 27/5, όταν ναυάγησε η πρώτη προσπάθεια προσεταιρισμού όλων των πολιτικών δυνάμεων στην πολιτική του Μνημονίου και ο Α. Σαμαράς δεν συναίνεσε στην καταστροφή του τόπου.

“Μήπως νομίζουν ότι είναι Ινδιάνος;”  αναρωτιόμασταν πριν από το Μνημόνιο 1 (το κομμάτι είναι συλλεκτικό).

Η Κυβέρνηση επαναφέρει το θέμα

της ψήφισης της όποιας συμφωνίας με 180 βουλευτές. Μετά το παίρνει πίσω και μιλά για “151″. Ανιαρά προβλέψιμοι, άβουλοι και «ελάχιστοι», εμμένουν στα ίδια επικοινωνιακά κόλπα, στην επίκληση της «εθνικής συναίνεσης» όπως την εννοούν, συμμαχώντας με «προθύμους», συμπορευόμενοι με όποιον και με ότι τους διατηρεί στην εξουσία. Μπλοφάρουν με τις εκλογές. Δεν τις θέλουν από πεποίθηση, από «ιδεοληψία», θα προσπαθήσουν να τις αποφύγουν με κάθε κόστος.

Δεν τους ενδιαφέρει το μέλλον της χώρας, –άλλωστε το έχουν εκχωρήσει- αλλά το πολιτικό τους μέλλον. Δεν τους ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες της απόφασης, αλλά πως θα τη «σερβίρουν» στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία και κοινωνία. Αν ο Σαμαράς «συναινέσει» θα έχουν το τέλειο «άλλοθι» για το συνεχιζόμενο «έγκλημα» που διαπράττουν.

Ασφαλώς αρνείται και η επόμενη κίνηση θα είναι να παρουσιασθεί αδιάλλακτος στα μάτια των Ελλήνων πολιτών. Στο ίδιο έργο θεατές θα βρεθούμε δηλαδή για μία ακόμη φορά.

Όμως στον κομματικό μικρόκοσμο της εξουσίας που ζουν,  λησμονούν ή δεν  θέλουν να ξέρουν για τις ιστορικές ζυμώσεις και διεργασίες που συντελούνται στο κοινωνικό επίπεδο.

Σε τελική ανάλυση το μόνο που δεν θέλει η χώρα είναι έναν μελλοντικό Κυβερνήτη που θα «συναινεί».

Χρειάζεται κάποιον που θα εννοεί…

Πλαισιωμένο από μια Κυβέρνηση που δεν θα θυμίζει το σημερινό «μεγάλο μας τσίρκο». Για το λόγο αυτό το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες, θα «κατέβει» στις επερχόμενες εκλογές με επικαιροποιημένες προτάσεις για την οικονομία, για να εκφράσει τις κοινωνικές δυνάμεις που πλήττονται από την κρίση.

Η μεγάλη αυτοδυναμία ωστόσο δεν θα έλθει με «πολιτικά ορθές» απόψεις και επιλογές. Θα έλθει μόνο μέσα από τη ρήξη με τη σημερινή φαυλότητα. Μέσα από τη ρήξη με το μέτριο, με το ηττοπαθές, με την πλήρη αντίθεση με τις μεταπολιτευτικές νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Γιατί ας μην υπάρχουν αυταπάτες: όλα αυτά που ζούμε θα τα ξαναβρεί «απέναντι» η ΝΔ, όταν ξαναγίνει (αυτοδύναμη) Κυβέρνηση.

Μικρός Οδυσσέας

Keywords
Τυχαία Θέματα