Το τέλος της μεταναστευτικής κρίσης

17:40 2/2/2024 - Πηγή: Antinews

Του Σπυρίδωνος Τσάλλα*

Ως ποσοστό επί του εκλογικού σώματος, οι Δημοκρατικοί κυριαρχούν σε μία πολιτεία μακράν περισσότερο από όλες τις άλλες. Στις προεδρικές εκλογές του 2020 έλαβαν 66% στο Vermont, ποσοστό το οποίο ωχριά συγκριτικά με το ΒορειοΚορεάτικο 92% που έλαβαν στο District of Columbia.

Η εικόνα αυτή στην πρωτεύουσα, στη γειτονιά του Λευκού Οίκου, παρέχει, την απάντηση για το πρίσμα υπό του οποίου λαμβάνονται οι κυβερνητικές αποφάσεις

όταν διοικούν Δημοκρατικοί, καθώς και τη δυσκολία υλοποίησης της πολιτικής των Ρεπουμπλικανών όταν επιλέγονται από τη χώρα να διοικήσουν μέσα σε μια ακραία σοσιαλιστική αυτόνομη πόλη.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις –ιστορικά και γεωγραφικά– εκφάνσεις του σοσιαλισμού, οι σοσιαλιστές παύουν να στηρίζουν την ιδεολογία τους όταν την γεύονται: ο σοσιαλισμός είναι τέλειος όταν επιβάλλεται στους άλλους, αλλά δεν αγγίζει τους –εμφανείς ή αθέατους– επιβολείς του. Από αυτό το προφανές μάθημα μπορεί η πολιτεία του Τέξας, και κατ’ επέκταση οι Ρεπουμπλικανοί συνολικά, να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της μεταναστευτικής κρίσης που προκαλεί σκοπίμως η κεντρική διοίκηση των Δημοκρατικών.

Η απόφαση περί ουσιαστικά κατάργησης του τοίχους των νοτίων συνόρων των ΗΠΑ λήφθηκε από τους σοσιαλιστές με σκοπό την βραχυπρόθεσμη πρόκληση αστάθειας (για την αύξηση της επικοινωνιακής διαχειρισιμότητας της οικονομικής καταστροφής που έχουν προκαλέσει) και την μεσοπρόθεσμη αλλοίωση του εκλογικού σώματος, ώστε να μετατραπούν εκλογικά οι ΗΠΑ σε μια μεγάλη DC: να επιβληθεί καθεστώς Δημοκρατικών.

Με αυτό τον τρόπο πλήττονται βάναυσα τα δικαιώματα των Αμερικανών πολιτών, αλλά μόνο όσοι δεν έχουν εκμαυλιστεί πολιτισμικά με σοσιαλιστικό μπόλιασμα δύνανται να αντιληφθούν και να αντιδράσουν για να τα προστατέψουν. Εκ του εκλογικού –και όχι μόνο– αποτελέσματος προκύπτει ότι η (εθνική) κυριαρχία δεν αποτελεί αιτία λαϊκής εξέγερσης των πολιτειών που συντάσσονται ιδεολογικά με την πόλη της Washington, DC, όπως ήταν άλλα ζητήματα, λ.χ. τα δικαιώματα πληθυσμιακών μειονοτήτων με κοινωνικό σύνθημα «ερχόμαστε για τα παιδιά σας», αλλά αποτελεί ζωτική ανάγκη προς υπεράσπιση των Ρεπουμπλικανών απανταχού των ΗΠΑ.

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, η πολιτεία του Τέξας οφείλει όχι μόνο να αποτελέσει το παράδειγμα στην υπεράσπιση της κυριαρχίας της Συνομοσπονδίας των Ηνωμένων Πολιτειών αλλά και να αποτρέψει την πόλωση που δημιουργείται μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και –αρνούμενων να απεμπολήσουν την συνταγματικά τεκμηριωμένο δικαίωμα υπεράσπισης της κυριαρχίας τους– πολιτειών.

Η αξιοποίηση της εθνικής φρουράς των πολιτειών που συντάσσονται με το Τέξας και πλήθος άλλων εργαλείων επιβολής του νόμου αποτελούν βούτυρο στο ψωμί των χειριστών στην Washington προς κλιμάκωση της πόλωσης και αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από την ουσία των προβλημάτων. Η λύση δεν είναι στα όπλα: είναι στα λεωφορεία.

Το Τέξας πρέπει να καλέσει σε πανστρατιά όλες τις αρχές και όλους τους πολίτες που δύνανται να συνδράμουν στην ασφαλή μεταφορά όλων των παρανόμως εισερχομένων στις ΗΠΑ, με μόνη εξαίρεση τα ασυνόδευτα ανήλικα. Χιλιάδες μέσα μαζικής μεταφοράς ανθρώπων πρέπει να οργανωθούν ώστε να γίνει το όνειρο των Δημοκρατικών της Washington, μαζί με τα στελέχη της κυβέρνησης Biden, πραγματικότητα: να τους δοθεί η ευκαιρία να φιλοξενήσουν μερικά εκατομμύρια εξαθλιωμένους δυστυχείς στην πόλη των 700,000 μόνιμων κατοίκων.

Ξεκινώντας περιμετρικά του Λευκού Οίκου, τα λεωφορεία θα μπορούσαν να αποβιβάζουν τις ορδές των αλλοδαπών, μέχρι και ο τελευταίος να έχει το δικαίωμα στην απόλαυση της φροντίδας της κεντρικής κυβέρνησης που επιθυμεί ανοιχτά σύνορα. Το γεγονός ότι οι αλλοδαποί αυτοί προέρχονται από σοσιαλιστικές χώρες δίνει μια ακόμα νότα χαράς σε όποιον συνδράμει με τις όποιες δυνάμεις του, από διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπό του, στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Αμέσως μετά, οι πολιτείες που δεν συμφωνούν με την κεντρική κυβέρνηση οφείλουν να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν τις καλύτερες εργασιακές συνθήκες των δημοσιογράφων που προασπίζονται λυσσαλέα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ώστε να μεταφέρουν σε κάθε γωνιά του πλανήτη οπτικοακουστικό υλικό από την ευτυχή συμβίωση των Δημοκρατικών πολιτών της Washington  με τα εκατομμύρια των αλλοδαπών που θα έχουν αποβιβαστεί εκεί. Πρέπει όλοι να γίνουμε κοινωνοί της αγαστής σοσιαλιστικής συνύπαρξης.

Τέλος, οι νεοεισερχόμενοι αλλοδαποί θα μεταφέρονται έξω από τις οικίες των υποστηρικτών των Δημοκρατικών σε άλλες πολιτείες. Κάπως έτσι, με πνεύμα αγάπης, θα σταματήσει η μεταναστευτική κρίση – στις ΗΠΑ και αλλού.

*Πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Μηχανικής & Ανάπτυξης

The post Το τέλος της μεταναστευτικής κρίσης appeared first on antinews.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα