Το τίμημα του αίματος θα είναι πολύ βαρύ για τον Ομπάμα

Στους 2.000 έφτασε ο αριθμός των νεκρών Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν, μετά την «εκ των έσω» επίθεση που εξαπέλυσε ένας Αφγανός στρατιώτης. Η επίθεση είχε θύματα και στις τάξεις του αφγανικού στρατού, καθώς σκοτώθηκαν επίσης ένας στρατιώτης και ένας πολίτης που εργαζόταν για την Isaf. Η απειλή των «εκ των έσω» επιθέσεων, όσων γίνονται δηλαδή από Αφγανούς αστυνομικούς και στρατιώτες κατά των συναδέλφων τους της Isaf, είναι μια από τις χειρότερες για τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ

στην περιοχή. Μέχρι στιγμής, έχουν σκοτωθεί πάνω από 50 ξένοι στρατιώτες φέτος από αυτές τις επιθέσεις. Η αμερικανική τακτική όμως, θέλει Αφγανούς και Αμερικανούς στρατιώτες να συνεργάζονται στενά, προκειμένου να προετοιμαστούν η Αφγανοί για τον έλεγχο της περιοχής μετά την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων, στα τέλη του 2014. Οι Αμερικανοί θέλουν να «διασφαλίσουν την τάξη» στην περιοχή, να εξαλείψουν τον φόβο των Ταλιμπάν και να οργανώσουν τις στρατιωτικές και μυστικές υπηρεσίες.

Το ζήτημα είναι ότι στις προσεχείς αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου το τίμημα του αίματος θα είναι πολύ βαρύ για τον Ομπάμα και την πολιτική «αποχωρούμε αλλά παραμένουμε». Πόσο μάλλον όταν ο πόλεμος αυτός βρίσκεται στον 12ο χρόνο του και έχει κουράσει πολλούς Αμερικανούς.

http://www.huffingtonpost.com/2012/09/30/2000-us-soldier-killed-afghanistan-insider-attack_n_1926536.html

Keywords
Τυχαία Θέματα