Τρομοκράτες με αντιστασιακούς συγκρίνει ο Παναγούλης!!!

14:00 4/2/2013 - Πηγή: Antinews

Έχουμε γράψει κι άλλη φορά ότι ο Στάθης Παναγούλης υπάρχει στο πολιτικό σκηνικό διότι είναι αδερφός ενός ήρωα. Έτσι έκανε καριέρα, έγινε βουλευτής και το παίζει νοματαίος.

Όμως, η υπομονή έχει και τα όριά της, και η ντροπή του ΣΥΡΙΖΑ δε μπορεί να γίνει ντροπή της δημοκρατίας.

Τον ανεχτήκαμε όταν απείλησε με λιντσάρισμα «μνημονιακούς» βουλευτές. Δε θα τον ανεχθούμε, όμως, τώρα που εξομοιώνει τους βασανισμένους από τη Χούντα αντιστασιακούς με τα βλαμμένα παιδαρέλια που ληστεύουν τράπεζες

και το παίζουν αναρχικοί με τα λεφτά από τις ληστείες.

Θα καταδικάσουμε κάθε ανόητο αστυνομικό που δέρνει κρατούμενους, αλλά δε θα ανεχθούμε και το νέο ατόπημα που Στάθη Παναγούλη. Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα των τεσσάρων νεαρών ληστο-αντιεξουσιαστών, ο μεγάλος… αγωνιστής της Αντίστασης, Στάθης Παναγούλης δήλωσε: «Οι βασανιστές της Χούντας του Παπαδόπουλου την περίοδο 1967-74 φρόντιζαν, όταν μετά τις ανακρίσεις των αγωνιστών της Αντίστασης, με βασανιστήρια στα κολαστήρια της Μπουμπουλίνας και του ΕΑΤ-ΕΣΑ, οδηγούμενοι στα έκτακτα στρατοδικεία, να μην υπάρχει κανένα ίχνος βασανισμού. Σήμερα, η κυβέρνηση της Τρόικας, του κ. Σαμαρά, δεν κρατά ούτε τα προσχήματα. Δίνει τις φωτογραφίες των συλληφθέντων στη δημοσιότητα με εμφανή τα σημάδια των βασανισμών! Ας δώσει, η κυβέρνηση του Τριωδίου στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, το βραβείο του σύγχρονου νεοναζί».

Πέρα από το γεγονός ότι είναι από μόνη της μια ντροπιαστική ανακοίνωση η ακόμη μεγαλύτερη ξεφτίλα είναι η εξομοίωση των βασανισμών της Χούντας με τις σφαλιάρες των αστυνομικών. Κι από πού κι ως που είναι το ίδιο αυτοί που αγωνίστηκαν για τη δημοκρατία κατά της Χούντας των συνταγματαρχών, με τους φλούφληδες των Βορείων προαστίων που βαρέθηκαν να πίνουν φρέντο και αποφάσισαν να πάρουν τα καλάσνικοφ.

Από πού κι ως που άνθρωποι που δεν είχαν παντελόνι να φορέσουν, παρά μόνο ζούσαν με το όραμα και την ελπίδα για πραγματική δημοκρατία στη χώρα, γίνονται ίδιοι με τους δειλούς τρομοκράτες που βάζουν βόμβες στα εμπορικά κέντρα και κλέβουν τράπεζες για να ζουν «ζωή και κότα»;

Είναι μεγάλο το ατόπημα για έναν βουλευτή να εξομοιώνει τη Χούντα του Παπαδόπουλου με μια εκλεγμένη κυβέρνηση κι έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό ο οποίος μάλιστα είναι μακράν, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο καταλληλότερος για να κυβερνά αυτή τη χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει αμέσως να επαναφέρουν στην τάξη τον Παναγούλη που φαίνεται ότι «μωραίνει Κύριος».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου:

«Κάθε λεπτό που περνάει και ο Στάθης Παναγούλης παραμένει μέλος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αποδέχεται τις απόψεις του που ταυτίζουν τους αγωνιστές της Χούντας με τους συλληφθέντες για ληστείες και τρομοκρατική δράση”, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σίμος Κεδίκογλου.

“Η αποδοκιμασία στη βία, στην ανομία και την τρομοκρατία πρέπει –επιτέλους για τον ΣΥΡΙΖΑ- να είναι έμπρακτη. Όπως και η έμπρακτη αποδοκιμασία των δηλώσεων Παναγούλη περί «στρατοδικείων» και «Νεοναζί υπουργών».

Ας αποδείξει επιτέλους εμπράκτως το κόμμα του κ. Τσίπρα ότι σέβεται το Σύνταγμα, τους δημοκρατικούς θεσμούς και την ομαλότητα. Γιατί στην Δημοκρατία ούτε επιτρέπονται απειλές για λιντσάρισμα πολιτικών αντιπάλων, ούτε καλύπτονται δηλώσεις εξομοίωσης ληστών – τρομοκρατών με τους αγώνες ενός ολόκληρου λαού για Ελευθερία και Δημοκρατία”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα