Τρομοκρατία – καφενείο και αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης

Από το facebook του συλληφθέντος

Η υπόθεση της Πάρου με τη δολοφονία του ταξιτζή ήταν αναμφίβολα και υπόθεση που η αστυνομία ήθελε να εξιχνιάσει γρήγορα. Το γεγονός ότι τα στοιχεία έδειξαν ότι ένας τουλάχιστον δράστης ήταν γνώριμος της Αντιτρομοκρατικής, κάνει ακόμη μεγαλύτερη την επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ. και επιβεβαιώνει τη σχέση της τρομοκρατίας με το κοινό έγκλημα. Αν μάλιστα διαβάσει κανείς τι  έγραφε στα social media ο 30χρονος Θεοφίλου που συνελήφθη,

θα καταλάβει ότι έχουμε να κάνουμε με «βαρεμένα» παιδάκια που θεωρούν ότι οι ληστείες είναι σχεδόν επιβεβλημένες ενώ η ένοπλη δράση, ακόμη κι αν έχει αθώα θύματα, είναι μια πρακτική που πρέπει να την χρησιμοποιούμε όλοι.

Για το τι γράφει ο συλληφθείς στο facebook (http://www.facebook.com/tassios.thita) έχουμε ασχοληθεί σε άλλη ανάρτηση( http://www.antinews.gr/) και δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε περισσότερο εδώ με τα παραληρήματα ενός προφανώς “καμένου” εγκεφάλου. Έχουμε άλλωστε επισημάνει από καιρό ότι τα όρια της τρομοκρατίας με εκείνα του κοινού ποινικού δικαίου και των λούμπεν καταστάσεων έχουν γίνει από καιρό δυσδιάκριτα. Σε λίγο θα “χτυπάνε” και περίπτερα στο πλαίσιο του αντιμνημονιακού αγώνα.

Το θέμα είναι άλλο και πολύ σοβαρότερο. Η δραστηριότητά του συλληφθέντος στο διαδίκτυο υποδεικνύει ότι πρόκειται για έναν άτομο που κινείτο σε ανοικτούς πολιτικούς χώρους και ως εκ τούτου πρέπει να ήταν γνωστός.  Τρομοκρατία- παιδικός σταθμός δηλαδή. Και είτε δεν είναι μέλος κάποιας οργάνωσης τρομοκρατικής, είτε οι νέες τρομοκρατικές οργανώσεις είναι εντελώς καφενεία.

Κατόπιν τούτων θα χειροκροτήσουμε κι εμείς τις επιτυχίες της αστυνομίας στην Πάρο, αλλά επειδή έχουμε πικρή εμπειρία στο παρελθόν από αντίστοιχες επιτυχίες, θα πρέπει να προειδοποιήσουμε ότι η εκμετάλλευση των γεγονότων, κυρίως της τρομοκρατίας για επικοινωνιακούς λόγους, δεν περνά πλέον.

Το λέμε γιατί θα θελήσουν κάποιοι να τραβήξουν από τα μαλλιά την υπόθεση, να γεμίσουν τα κανάλια από εικόνες με συλλήψεις, τρομοκράτες, αστυνομικούς άγριους με κουκούλες και τζιπάρες που προκαλούν δέος. Οι υποθέσεις της τρομοκρατίας χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον στο παρελθόν για να καλυφθούν άλλα μείζονα προβλήματα ή να πέσουν οι τόνοι σε άλλα πολύ σοβαρά θέματα.

Δε μπορεί δηλαδή σε καμιά περίπτωση να ακολουθηθεί η τακτική του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το μεγάλο θέμα του πακέτου των 11,5 δις, των κρίσιμων διαπραγματεύσεων με την τρόικα, των αποφάσεων που θα κρίνουν τη ζωή μας τα επόμενα χρόνια. Ας αφήσουν την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και χαλαρά κι ας μην προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πάντα στην Ελλάδα κινούνται γύρω από τους τρομοκράτες.

Η εικόνα με τις χειροπέδες και τα αλεξίσφαιρα «πουλάει», είναι γεγονός.  Όπως και οι πληροφορίες που διαρρέονται για γιάφκες, νέες γενιές τρομοκρατών, επικείμενες συλλήψεις και άλλα τέτοια. Αν διαβάσει κανείς τι έχει γραφτεί από χθες θα καταλάβει. Σε λίγο θα πουν ότι 0 30χρονος ήταν βασικό μέλος της 17Ν ή των Ερυθρών Τ

Keywords
Τυχαία Θέματα