Βρόμικα παιχνίδια σε βάρος της κυβέρνησης με μυθεύματα και διαρροές

Όποιος διάβασε το Σάββατο την «Ελευθεροτυπία» θα έμεινε με ανοικτό το στόμα. Επειδή θα διάβασε μια ιστορία ίντριγκας, θεωρίες συνωμοσίας και ολίγη σαπουνόπερα σχετικά με μια υποτιθέμενη παραίτηση του Στουρνάρα την προηγούμενη εβδομάδα, τον εκνευρισμό του γιατί τον χτυπάνε γαλάζια στελέχη καθώς και την αντίδραση του Σαμαρά που φέρεται να είπε ότι «θα τον κάνω να μου ζητήσει συγγνώμη».

Η εφημερίδα, που πλέον πρόσκειται ανοικτά στον

ΣΥΡΙΖΑ, γράφει μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, έφυγε εντολή από το Μαξίμου προς το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για να ετοιμαστεί διάψευση των διαρροών του κ. Στουρνάρα, διάψευση την οποία ανέλαβαν να ετοιμάσουν από κοινού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με τον γενικό διευθυντή του ΑΠΕ Αντώνη Σκυλλάκο!

Αμφότεροι είχαν, πάντως, την... ευγένεια να γνωστοποιήσουν στους συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών το περιεχόμενο της διάψευσης, πριν την ανεβάσουν στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων. Με αυτόν τον τρόπο, από τους συνεργάτες του δηλαδή, ο κ. Στουρνάρας έμαθε τη διάψευση που δημοσίευσε το ΑΠΕ.

Λίγη ώρα μετά, το επιτελείο του Μαξίμου έκρινε σκόπιμο να ετοιμάσει, πάντως, μέσω του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ένα δεύτερο, μεγαλύτερο κείμενο διάψευσης, το οποίο ανέβηκε, έπειτα από νέα εντολή του κ. Κεδίκογλου, προς τη Γενική Διεύθυνση του ΑΠΕ. Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο κείμενο της διάψευσης ήταν ότι αμέσως μετά την έγκριση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, το κείμενο διαβιβάστηκε -πριν δημοσιευτεί- και στον υπουργό Οικονομικών, ώστε να... γνωρίζει, ως υπουργός, τι διαψεύδει και γιατί!

Είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατούσε στο Μαξίμου για τον κ. Στουρνάρα ότι στο δεύτερο και πιο αναλυτικό κείμενο της διάψευσης έγιναν και άλλες παρεμβάσεις, αφού το διάβασε ο υπουργός Οικονομικών. Ειδικότερα, η φερόμενη ως αναφορά του υπουργού «κριτική πάντα γίνεται από κομματικά στελέχη της Ν.Δ., αλλά μερικές φορές είναι άδικη», έπειτα από την παρέμβαση του κ. Κεδίκογλου έγινε «κριτική πάντα γίνεται αλλά μερικές φορές είναι άδικη». Ταυτόχρονα, με εντολή του Μαξίμου απ’ το κείμενο αφαιρέθηκε η παράγραφος που έκανε αναφορά σε ενδεχόμενη μετακίνηση του υπουργού Οικονομικών στην Τράπεζα της Ελλάδας».

Άμεσα αντέδρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ο οποίος απάντησε στην ωραία ιστοριούλα της «Ε»: «Σε κατασκευασμένες, προβοκατόρικες αθλιότητες ταιριάζει μόνο η περιφρόνηση» δήλωσε, αναφερόμενος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Ελευθεροτυπίας.

Είναι φανερό ότι στις αστειότητες δεν πρέπει κανείς να απαντά διότι τους δίνει αξία, ωστόσο, είναι φανερή μια προσπάθεια να χτυπηθεί η κυβέρνηση σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο της, που αφορά την οικονομία και τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το χρέος. Κάποιοι άλλωστε δεν μπορούν ακόμη να χωνέψουν ότι η Ελλάδα βγαίνει από τα Μνημόνια και διεκδικεί μια καλύτερη τύχη. Και με τέτοια δημοσιεύματα απλά γίνεται προσπάθεια να τεθεί σε ομηρία η κυβέρνηση ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για τον ανασχηματισμό και τη θέση του διοικητή της ΤτΕ.

Κάποιοι έχουν έννομο ή παράνομο συμφέρον να πιέσουν ώστε να επιλεγούν συγκεκριμένα πρόσωπα σε θέσεις – κλειδιά ή να παραμείνουν κάποιοι στις ίδιες θέσεις. Για παράδειγμα πολλά ακούγονται σχετικά με θαλασσοδάνεια που έχουν δοθεί σε επιχειρηματίες και εκδότες και τα οποία θα πρέπει να ελεγχθούν από την κεντρική τράπεζα και το νέο διοικητή. Έναν έλεγχο που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει με ευθύνη του κ. Προβόπουλου.

Υπάρχει δε και μια ξεκάθαρη προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να θέσει σε ομηρία τον κ. Σαμαρά και να του βάλει «καλούπια» στις επιλογές που πρέπει να κάνει.

Επίσης, υπάρχει μια σαφής προσπάθεια κάποιων «μυστικών» κύκλων να βγάλουν τα απωθημένα τους σε βάρος του Στουρνάρα αλλά και άλλων στελεχών της κυβέρνησης που δεν γουστάρουν. Αν διαβάσει κανείς το ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας και ποια συγκεκριμένα πρόσωπα εμπλέκει θα καταλάβει πολύ καλά ποιοι διοχετεύουν τέτοια μυθεύματα.

Όμως, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι τις αποφάσεις τις παίρνει ο Σαμαράς και κανείς άλλος. Αν θα διώξει τον Στουρνάρα ή άλλον υπουργό και ποιος θα βάλει στη θέση τους θα το αποφασίσει ο ίδιος χωρίς πίεση και χωρίς εκβιασμούς. Και στο κάτω – κάτω ποιον ενδιαφέρει αν θα είναι ο ένας και ο άλλος στο υπουργείο Οικονομικών και αλλού; Τι θα κάνει ο Στουρνάρας ή όποιος κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες και παίζει παιχνιδάκια. Ο κόσμος ζητά ουσιαστική αλλαγή πολιτικής, σταθερότητα και σοβαρότητα κι όχι προσωπικά παιχνίδια που διοχετεύονται σε εφημερίδες προκειμένου κάποιοι να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Διαβάστε περισσότερα

Keywords
Τυχαία Θέματα