Υπερ της “επαναστατικής δράσης” με επιστολές τους προς το δικαστήριο Μαζιώτης-Ρούπα

Με επιστολές που ανέγνωσε στη δίκη για τον «Επαναστατικό Αγώνα» η συνήγορός τους «εμφανίστηκαν» στο δικαστήριο οι Νίκος Μαζιώτης και Παναγιώτα Ρούπα, βασικοί κατηγορούμενοι για τη δράση της οργάνωσης, οι οποίοι είναι εξαφανισμένοι από το περασμένο φθινόπωρο οπότε και αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τη λήξη του 18μηνου προφυλάκισης τους.

Η δικηγόρος δήλωσε στο δικαστήριο ότι οι δύο επιστολές, που έφεραν ημερομηνίες, του μεν Μαζιώτη Οκτώβριο του 2012, της δε συντρόφου του Δεκέμβριο του 2012, της απεστάλησαν ταχυδρομικώς.

Μεταξύ

άλλων, ο Νίκος Μαζιώτης στην επιστολή του, αφού τονίζει ότι οι επαναστάτες δεν απολογούνται, αναφέρει ότι είναι για αυτόν τίτλος τιμής οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει για την δράση του στον «Επαναστατικό Αγώνα».

Η δήλωση του Μαζιώτη καταλήγει: «Στο δικαστήριό σας υπερασπίστηκα όλες τις ενέργειες του ΕΑ. Η πολιτική ευθύνη την οποία αναλάβαμε, σημαίνει να υπερασπίζεσαι την πολιτική δράση μιας οργάνωσης. Οι επαναστάτες δεν δίνουμε πληροφορίες, δεν μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Γνωρίζουμε το κόστος και τις συνέπειες. Ο Λάμπρος Φούντας έπεσε στον αγώνα. Για μας δεν είναι νεκρός. Θα μείνει στη μνήμη μας όπως όλοι μαχητές. Είναι πιο επιτακτική και πιο αναγκαία από ποτέ η ένοπλη επανάσταση».

Με τη δήλωσή της η Παναγιώτα Ρούπα αναφέρει στους δικαστές ότι δεν ένιωσε ποτέ υπόλογη για τις πράξεις της και ότι ο «Επαναστατικός Αγώνας» ήταν «μια οργάνωση, ορόσημο για πολλούς αγωνιστές». Κατά την κατηγορουμένη, «σήμερα είναι ορατό το κενό μιας τέτοιας επαναστατικής δράσης. Είμαι υπερήφανη και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα». Σημειώνει ακόμα πως «έχουμε πόλεμο και αυτόν το ξεκίνησε το καθεστώς που υπηρετείτε».

Η διαδικασία των απολογιών στο δικαστήριο αναμένεται να ξεκινήσει μεθαύριο Πέμπτη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα