Ευπ,μυστικες υπηρεσιες και παρακρατος εμπλεκονται στη χαμενη λιστα με τους φοροφτγαδες - παρακρατικη συγκαλυψη στις λαμογιες


Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ αποκτά η υπόθεση με τη λίστα 2.000 ελλήνων καταθετών στην Ελβετία που είχε παραδοθεί τον Δεκέμβριο του 2010 στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την Κριστίν Λαγκάρντ. Σήμερα αποκαλύπτεται ότι η ΕΥΠ είχε μεσολαβήσει για να ανευρεθεί, όλοι ξέρουν κάτι για τη λίστα αλλά ...αγνοείται η τύχη της.
Ο άνθρωπος που έφερε τη λίστα με τους 2.000 φοροφυγάδες στην Ελβετία, γνωστή ως «λίστα Λαγκάρντ» είναι ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος
Μπίκας σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν σήμερα τα Νέα. Η λίστα αγοράστηκε από Ελληνα του εξωτερικού έναντι 1.300.000 ευρώ, σύμφωνα με κάποιες πηγές. Και την έχουν στα χέρια τους ο νυν επικεφαλής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, αλλά και άλλα υπουργεία σε μορφή stick usb. Οι πληροφορίες είναι αντιφατικές και διαχέονται σε πολλά πρόσωπα τα οποία πετούν από πάνω τους την ευθύνη. Ολοι οι εμπλεκόμενοι γνωρίζουν για την ύπαρξή της αλλά κανείς δεν γνωρίζει που βρίσκεται !
Το κουβάρι ξετυλίγεται
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα ενήμερος για τη λίστα είναι τώρα ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ Θεόδωρος Δραβίλλας, άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος κατέχει τη θέση εδώ και δύο μήνες. Ο κ. Δραβίλλας φέρεται να έχει ενημερωθεί λεπτομερώς για την ύπαρξη της λίστας-φωτιά που περιείχε ονόματα 2.000 Ελλήνων με καταθέσεις 1,5 δισ. ευρώ στην ελβετική τράπεζα HSBC.
Keywords
Τυχαία Θέματα