ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΠΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΧΡΩΣΤΑ 133 ΕΚΑΤ. ΣΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ!

O μεγαλύτερος οφειλέτης του ΙΚΑ Γιάννης Ραπτόπουλος,ο οποίος έχει να καταβάλει εισφορές από το 1992, οφείλει σήμερα στο ΙΚΑ 133.518.000 ευρώ, πάνω και από χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ, πάνω και από δήμους με... βεβαρημένο παρελθόν

Συγκεκριμένα, το χρέος από την Express Service
Α.Ε. ανέρχεται στα 55.538.000 ευρώ, από την ατομική του εταιρεία στα 47.980.000 ευρώ, ενώ από την Express Service Ανώνυμη Εταιρεία Εμπορίου που έκλεισε το 2007 το χρέος ανέρχεται στα 30 εκατ. ευρώ. O κ. Ραπτόπουλος όμως δεν έχει καταβάλει ούτε μια φορά τις τρέχουσες εισφορές από το 1992 και καταφέρνει να «μπλοκάρει» τη νομική διαδικασία -με την αμέριστη βοήθεια του χάους και της αδιαφορίας που επικρατεί στο Δημόσιο- ώστε να μην εκτελούνται οι αποφάσεις για κατασχέσεις των περιουσιακών του στοιχείων. Επίσης έχει αναβληθεί δίκη ακόμα και γιατί στον φάκελο με την κλήτευση που του επέδωσε ο δικαστικός κλητήρας δεν υπήρχε σφραγίδα.
Τα κενά στους νόμους και η αυστηρά τυποποιημένη διαδικασία που ακολουθούσαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ τρέφουν διαχρονικά το τέρας της ατιμωρησίας που εκμεταλλεύτηκε στη συγκεκριμένη περίπτωση ο επιχειρηματίας με τους πολλούς και δυνατούς πολιτικούς φίλους.
Το ΙΚΑ κέρδιζε πρωτοδίκως, αλλά στην έφεση ο επιχειρημα-τίας προέβαλε αιτιάσεις και απαιτήσεις που προκαλούσαν ανακοπή της διαδικασίας και ακύρωναν το κατηγορητήριο για τυπικούς λόγους. Τα τελευταία 8 χρόνια επικαλείται τον «αθέμιτο ανταγωνισμό που ασκείται από τις ασφαλιστικές εταιρείες με οδική βοήθεια» και υποστηρίζει ότι είναι πρόθυμος να πληρώσει τις οφειλές του, με την προϋπόθεση «να πληρώσουν και οι εταιρείες, καθώς έχει κερδίσει στα δικαστήρια αλλά οι αποφάσεις δεν εφαρμόζονται».
Οι δηλώσεις του είναι τουλάχιστον προκλητικές, αφού σύμφωνα με το ΙΚΑ το 1/3 των οφειλών (περίπου 40 εκατ. ευρώ) αφορούν εισφορές των 1.300 εργαζομένων του, τις οποίες δεν καταβάλλει επί 20 χρόνια.

ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΛΑΜΠΑΔΙΤΗ-ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΠΡΕΖΑ TV
2-4-2011
Keywords
Τυχαία Θέματα