ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΛΕΜΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, ΕΠΙΣΤΡΑΦΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ!!!


Ένα βιβλίο μεγάλης ιστορικής αξίας που είχε κλαπεί το 2003 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), βρέθηκε τη Δευτέρα στα σκαλιά του 7ου ορόφου του κτιρίου Διοίκησης «Κ.Καραθεοδωρή».
Από αριστερά προς δεξιά, ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Α. Μέντζος, η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, καθηγήτρια Δ. Λιάλιου, ο υπεύθυνος βιβλιοθήκης του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης Γ. Μηλτσακάκης και ο πρύτανης του Α.Π.Θ., καθηγητής Γ. Μυλόπουλος
παρουσιάζουν το βιβλίο που είχε κλαπεί (ΕΡΑ/ΑΠΕ) Από αριστερά προς δεξιά, ο καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. Α. Μέντζος, η αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, καθηγήτρια Δ. Λιάλιου, ο υπεύθυνος βιβλιοθήκης του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης Γ. Μηλτσακάκης και ο πρύτανης του Α.Π.Θ., καθηγητής Γ. Μυλόπουλος παρουσιάζουν το βιβλίο που είχε κλαπεί (ΕΡΑ/ΑΠΕ) "Πρόκειται για μια αριθμημένη έκδοση 200 αντιτύπων, του 1892. Τότε οι ειδικοί που το αποτίμησαν είπαν ότι η χρηματική του αξία κυμαίνονταν από 10.000 με 15.000 δολάρια. Είναι ένα δερματόδετο βιβλίο με ανάγλυφο εξώφυλλο και δέσιμο πολυτελείας", είπε ο καθηγητής Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Αριστοτέλης Μέντζος.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα