ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ Η «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ» ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Το κέντρο κλείνει όπως φαίνεται για άλλη μια ευάλωτη ομάδα πληθυσμού μετά τους μετανάστες. «Αποκλείονται» σταδιακά και οι εξαρτημένοι. Η ομάδα ΕΞΕΛΙΞΙΣ του ΚΕΘΕΑ, ειδικευμένη στη δουλειά στο δρόμο (street work), ενημερώθηκε πρόσφατα ότι πρέπει να σταματήσει τις προσεγγίσεις με εξαρτημένους στην πλατεία Ομονοίας, διότι υπάρχει απόφαση να απομακρυνθούν όλοι από εκεί. Πρέπει και αυτοί τελικά να γίνουν αόρατοι.
Οπως μας δήλωσε ο υπεύθυνος της κινητής μονάδας Παναγιώτης Σαϊβανίδης, στις 14/6, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψη του
βαν της μονάδας στην Ομόνοια, τους πλησίασε ένας υψηλόβαθμος αξιωματικός και τους ενημέρωσε ότι έχουν εντολή να μην αφεθεί ούτε ένας χρήστης πάνω στην πλατεία ολόκληρο το 24ωρο και επιπλέον αν έρθει κάποιος κοντά στο βαν για να μιλήσει με τους θεραπευτές, η αστυνομία αμέσως θα τον συλλάβει. «Τώρα τους σπρώχνουν προς το Γκάζι και τα γύρω στενά» συνέχισε ο Π.Σ. «Το ίδιο γίνεται και στην Τοσίτσα. Περνάει η αστυνομία και τους διώχνει, ενώ μόλις φύγει η αστυνομία φυσικά ξαναμαζεύονται».
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα