Στην ουρα για την απογραφη των δελτιων κοινωνικου τουρισμου. στην αγωνια για την κληρωση των σπιτιων στους οικισμους εργατικων κατοικιων.


Στη χαρά για το δάνειο που εγκρίθηκε με επιδότηση επιτοκίου. Στην εκδρομή μαζί με τους συναδέλφους από το εργοστάσιο και τη βιοτεχνία. Το κοινωνικό κράτος στην Ελλάδα δεν είναι και καμιά σπουδαία υπόθεση, και τώρα, αν καταργηθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, θα γίνει μια ανύπαρκτη υπόθεση.
Χθες νωρίς το μεσημέρι, ένα ζευγάρι, εργαζόμενοι στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και γονείς ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες, βγήκαν στον δεύτερο όροφο των γραφείων του οργανισμού, στο κέντρο της Αθήνας,
και απειλούσαν ότι θα πέσουν στο κενό. Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια ώρα, στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου, οι εργαζόμενοι του ΟΕΚ και του ΟΕΕ έδιναν συνέντευξη Τύπου, και τα νέα για τους δύο συναδέλφους τους στην Αθήνα προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση. Στην Αθήνα το περιστατικό έληξε, αλλά το θέμα με τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ παραμένει, και η κατάργησή τους μάλλον μπορεί να παρομοιαστεί με μία «αυτοκτονία» του κοινωνικού κράτος στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα