ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΙ ΑΓΡΙΟΙ ΤΩΝ ΜΑΤ

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αστυνομικοί των ΜΑΤ «συλλαμβάνονται» επ' αυτοφώρω (με αποδείξεις από φωτογραφίες και μαρτυρίες) να παρανομούν, χρησιμοποιώντας ανάποδα τα κλομπ ή φορητούς πυροσβεστήρες για να επιτεθούν κατά διαδηλωτών. Παρόμοια φαινόμενα άγριας αστυνομικής βίας έχουν παρατηρηθεί ήδη από το 2009, αλλά ουδείς από τους αρμόδιους υπουργούς
αλλά και τη Δικαιοσύνη έδειξε να ασχολείται.
Η δικηγόρος Αντωνία Λεγάκη έχει προσκομίσει αρκετές φωτογραφίες αστυνομικών που παραβιάζουν τη νομιμότητα σε εισαγγελείς, ανακριτές και αυτόφωρα δικαστήρια που δικάζουν συλληφθέντες διαδηλωτές. Ουδέποτε όμως διατάχθηκε κάποια περαιτέρω έρευνα με βάση αυτές τις καταγγελίες. Μοναδική ίσως εξαίρεση στα δικαστικά χρονικά αποτελεί η απόφαση του αυτόφωρου δικαστηρίου που το 2007, όχι μόνο αθώωσε τους 49 συλληφθέντες φοιτητές του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, αλλά έδωσε εντολή να ασκηθούν διώξεις κατά των ανδρών των ΜΑΤ για υπερβολική χρήση χημικών και βίας!

Μετά την απόφαση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση (από αστυνομικούς εννοείται), κατά την οποία κατέθεσαν θύματα του ξυλοδαρμού. Εκτοτε αγνοείται τόσο η τύχη της έρευνας όσο και το αν ασκήθηκαν τελικά ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων αστυνομικών.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα