ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ


Νομικοί κύκλοι την αξιολογούν ως ένα από τα πλέον ενδεικτικά σκάνδαλα όσον αφορά τον τρόπο ανάθεσης έργων στο χώρο της αυτοδιοίκησης, με πρωταγωνιστές στελέχη δημοτικών διοικήσεων, καθώς και δημόσιες υπηρεσίες με προεξάρχουσα την πολεοδομία Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για έξι συμβάσεις με σκοπό την κτηματογράφηση και τον πολεοδομικό σχεδιασμό περιοχών στους πρώην δήμους Βασιλικών, Εγνατίας, Αρέθουσας του νομού Θεσσαλονίκης
και Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. Τη σκανδαλώδη υπόθεση ερεύνησε αρχικά το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το πόρισμα του οποίου διαβιβάστηκε στην εισαγγελία εφετών Αθηνών και από εκεί στην αρμόδια εισαγγελία της Θεσσαλονίκης, η οποία με τη σειρά της διέταξε τη διερεύνησή της. Στο πλαίσιο αυτής εντός της εβδομάδας καλούνται προς κατάθεση οι πρώτοι μάρτυρες, πρώην και νυν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, στελέχη της πολεοδομίας Θεσσαλονίκης και Πολυγύρου, του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης κ.ά. Παράλληλα έχουν επιβληθεί οι πρώτες πειθαρχικές ποινές σε βάρος δημοτικών συμβούλων, ενώ στα αρμόδια πειθαρχικά συμβούλια έχουν παραπεμφθεί και τέσσερα στελέχη της πολεοδομίας Θεσσαλονίκης, καθώς και υπάλληλοι της πολεοδομίας Πολυγύρου.
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα