'' παιρνω μουρουνολαδο''...

17:13 16/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...
«Πώς είστε κύριε Υπουργέ; Βλέπω καλά, παρόλη τη δουλειά που έχει πέσει...», ήταν η φράση με την οποία ο Κάρολος Παπούλιας υποδέχθηκε τον υπουργό Οικονομικών στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Παίρνω μουρουνόλαδο...», ήταν η χιουμοριστική...
απάντηση του Γιάννη Στουρνάρα που άφησε άναυδο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Συνεχίζοντας ο κ. Παπούλιας απευθύνθηκε στον υπουργό
Οικονομικών λέγοντας «δεν μπορώ να σας παρακολουθήσω...», σχολιάζοντας εμμέσως την πυκνή δραστηριότητα και τα συνεχή ταξίδια του κ. Στουρνάρα.

Τι είναι το μουρουνέλαιο;

Σύμφωνα με το livepedia.gr πρόκειται για το λάδι που βγαίνει από το συκώτι της μουρούνας (Cadus callarias). Έχει χρώμα καστανοκίτρινο ή καστανοκόκκινο. Το λάδι το παίρνουμε απ' το συκώτι των ψαριών με θερμό ατμό. Είναι πολύτιμο για τον οργανισμό μας, γιατί περιέχει τις βιταμίνες Ο και Α που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την καλή λειτουργία του οργανισμού.

Το μουρουνόλαδο είναι καλύτερο όταν είναι φρέσκο. Τότε περιέχει μεγαλύτερη ποσότητα βιταμινών, ενώ με τον καιρό αλλοιώνεται. Γι' αυτό πρέπει να πίνεται όταν είναι φρέσκο, για να έχει καλύτερα αποτελέσματα. Πίνεται συνήθως το χειμώνα και η δόση είναι 2 ή 3 κουταλάκια για τα παιδιά και 2-3 κουταλιές για τους μεγάλους. Το μουρουνόλαδο έχει πολύ άσχημη μυρουδιά και γεύση και τα παιδιά δυσκολεύονται να το πιουν. Γι' αυτόν τον λόγο κυκλοφορούν στο εμπόριο και φαρμακευτικές συσκευασίες μουρουνόλαδου, που είναι πιο εύχρηστες αλλά όχι τόσο περιεκτικές σε βιταμίνες. Το μουρουνόλαδο είναι προστατευτικό κατά της ραχίτιδας, ασθενειών των ματιών κ.ά. εξαιτίας των βιταμινών που περιέχει. Χρησιμοποιείται επίσης και στη βυρσοδεψία.
Keywords
Τυχαία Θέματα