Aγωνας δρομου για την παραταση στην αποσυρση αυτοκινητων

Το ζήτημα της παράτασης, για το 2012, της απόσυρσης των αυτοκινήτων είναι ένα γραφειοκρατικό κυρίως θέμα το οποίο καλείται άμεσα να διευθετήσει η κυβέρνηση. Γιατί η προθεσμία του μέτρου... λήγει στις 21 Δεκεμβρίου και με μια απλή Υπουργική απόφαση θα μπορούσε να συνεχιστεί και τον επόμενο χρόνο για τα αυτοκίνητα τουλάχιστον μέχρι 1.600 cc.

Διαφορετικά θα πρέπει να επανεξεταστεί το μέτρο και είναι γνωστό ότι τέτοιου είδους διαδικασίες είναι χρονοβόρες με αποτέλεσμα το κράτος να συνεχίζει να χάνει εκατομμύρια
ευρώ. Στο μεταξύ, στο παρελθόν έχουν παρουσιαστεί εκτενή ρεπορτάζ, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν φαίνεται να έχει αντιρρήσεις και αναμένει την πρωτοβουλία του κ. Βενιζέλου.
Αλλά και ο υπουργός Οικονομικών- όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες- είναι σύμφωνος αφού έχει διερευνήσει τις προθέσεις των συναρμόδιων συναδέλφων του και γνωρίζει πλέον ότι δεν υπάρχουν ενστάσεις ούτε και από τον κ. Βορίδη.
Συνεπώς το όλο θέμα φαίνεται να είναι στα χέρια του κ. Πλασκοβίτη, ο οποίος όπως- αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών- κωλυσιεργεί αδικαιολόγητα προκαλώντας έντονη δυσφορία στα ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια.
Μάλιστα οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για συμφέροντα ορισμένων εταιρειών εμπορίας και εισαγωγής αυτοκινήτων οι οποίες δεν θέλουν την παράταση του μέτρου για καθαρά δικούς τους λόγους ασκώντας πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα