Ekνευρισμος στηκ κυβερνηση λογω των σεναριων περι νεων περικοπων...

Λίγες ώρες μετά την απόλυτη στήριξη που προσέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στον Ευάγγελο Βενιζέλο στην κόντρα του με το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο...
για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Βενιζέλος επανήλθε βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο της Χαριλάου Τρικούπη τον υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ο κ. Βενιζέλος σχολιάζοντας τα σενάρια που πυροδότησε η προχθεσινή αναφορά του Γιάννη Στουρνάρα ότι υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών στα «ευγενή» ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών, αλλά και στον ΟΑΕΕ, μέσω της κατάργησης κοστοβόρων εξαιρέσεων, έκανε λόγο για φήμες, σενάρια, απειλητικές πληροφορίες «που αναστατώνουν τον κόσμο και δεν τον αφήνουν να ησυχάσει» ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος και ο κ. Σαμαράς καθορίζουν την πολιτική της κυβέρνησης.
Η αναφορά αυτή του κ. Βενιζέλου ήρθε λίγο πριν τη σημερινή του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να συνομιλήσουν για το θέμα των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, συνομιλία που θα επαναλάβουν και την Πέμπτη παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Ανώτατος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωνε χθες πως καμία παρέμβαση δεν πρόκειται να γίνει στις κύριες συντάξεις, αφού κάτι τέτοιο αποτελεί και κυβερνητική δέσμευση και ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται παρεμβάσεις μόνον για το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το οποίο αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις.
Κυβερνητικός βουλευτής απέδιδε τις τελευταίες κόντρες στο εσωτερικό της κυβέρνησης στον εκνευρισμό που προκαλεί η στάση της τρόικας και των δανειστών μας εκτιμώντας παράλληλα ότι το πολιτικό θερμόμετρο τις επόμενες ημέρες θα ανέβει ακόμη περισσότερο λόγο των εξελίξεων σε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ και στα ΑΕΙ. Μετά μάλιστα τη σχετική ρύθμιση που πέρασε χθες το βράδυ από τη Βουλή το ερώτημα είναι αν η κυβέρνηση θα θέσει σε αργία όλους τους διοικητικούς υπαλλήλους των κλάδων των οκτώ πανεπιστημίων προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη αναστάτωση στο χώρο της παιδείας.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα