Jerusalem post : κουκουλοφοροι χτυπησαν ισραηλινο δημοσιογραφο στην αθηνα

15:40 7/6/2012 - Πηγή: Fimotro
Θύμα ροπαλοφόρων, είτε ακροδεξιών που χτύπησαν μετανάστες είτε αναρχικών που χτύπησαν εμπόρους ναρκωτικών, έπεσε ρεπόρτερ, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο. Η εφημερίδα έστειλε προ ημερών στην Αθήνα τον αμερικανοϊσραηλινό...
συνεργάτη της Τζιλ Σέφλερ, προκειμένου να καταγράψει από κοντά τις συνέπειες της ανόδου της Ακρας Δεξιάς στην Ελλάδα και ειδικά στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Ο δημοσιογράφος βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου προκειμένου
να καταγράψει όσα υφίστανται οι μετανάστες, αλλά τελικά βρέθηκε ο ίδιος να μετράει τραύματα, μετά την επίθεση που δέχθηκε από ομάδα αγνώστων.
Οπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, στις 8 το απόγευμα της Τρίτης, ομάδα περίπου 20 κουκουλοφόρων με ρόπαλα επιτέθηκε σε μετανάστες και αστέγους, πρακτικά στη μέση του δρόμου και ενώ περαστικοί συνέχιζαν κανονικά το δρόμο τους και η αστυνομία -παραδοσιακά παρούσα δίπλα στο Πολυτεχνείο και το Μουσείο- είχε εξαφανιστεί.
Το επεισόδιο κράτησε περίπου 15 λεπτά και ο δημοσιογράφος προσπάθησε να καταγράψει με την κάμερά του τα γεγονότα. Μόλις όμως έγινε αντιληπτός, οι κουκουλοφόροι τον κυνήγησαν και τελικά τον ξυλοκόπησαν.
Οπως αναφέρει η εφημερίδα διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου και του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες για τραύματα στο κεφάλι και το στήθος.
Η καταγγελία του στην αστυνομία δεν φαίνεται να απέδωσε κάτι, καθώς του είπαν ότι δεν έχουν ενδείξεις για το ποιοι μπορεί να είναι οι δράστες.
«Το λυπηρό είναι ότι δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα εάν οι επιτιθέμενοι ήταν ακροδεξιοί ή ακροαριστεροί, αλλά δεν πειράζει», λέει ο ίδιος ο Σέφλερ.
«Στο κέντρο της Αθήνας και οι δύο ομάδες παίρνουν συχνά το νόμο στα χέρια τους. Οταν είδα την σκληρότητα της επίθεσης ... έκανα το καθήκον μου και τράβηξα φωτογραφίες και γι' αυτό κατέληξα
Keywords
Τυχαία Θέματα