Φοιτητικές Συνταγές | «Η Μεσόγειος στο πιάτο σας»

Του Αλέξανδρου Αλεξάνδρου

Για 2 άτομα, Κόστος : 2,5 ευρώ Υλικά:5 κουταλιές ελαιόλαδο1 μέτριο κρεμμύδι1 συσκευασία τομάτα ψιλοκομμένη 400-500gr1 σφηνάκι ούζο ή κρασί1 πρέζα δυόσμο1 πρέζα ρίγανηΦέτα τριμμένη1 πρέζα ζάχαρηΑλάτι, Πιπέρι1 πακέτο μακαρόνια Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και κόβετε όσο πιο ψιλό γίνεται το κρεμμύδι. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Ρίχνετε το κρεμμύδι και ανακατεύετε 4-5 φορές ενώ παράλληλα ρίχνετε το πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέτετε με προσοχή το ούζο και ανακατεύετε απολαμβάνοντας
τα αρώματα. Μόλις εξατμιστεί το ούζο ρίχνετε την τομάτα, το δυόσμο, τη ρίγανη τη ζάχαρη και το αλάτι. Ξεπλένετε τη συσκευασία της τομάτας τη γεμίζετε μέχρι τη μέση με νερό και το ρίχνετε στην κατσαρόλα. Ένα καλό ανακάτεμα, καπάκι για το πιτσίλισμα και αναμονή στο 3 της κουζίνας (κλίμακα 1-6) για 20-25 λεπτά.Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια με τη διάσημη διαδικασία για τους φοιτητές από τη μαμά μας. Βράζω νερό, ρίχνω αλάτι, ρίχνω μακαρόνια, περιμένω... Σουρώνω μακαρόνια, λαδώνω.
Σερβίρετε βάζοντας τα μακαρόνια, τη σάλτσα και τριμμένη φέτα από πάνω. Καλή σας όρεξη!!
Keywords
Τυχαία Θέματα