Me anoδο ανοιξε σημερα το χρηματιστηριο kai me enτυπωσιακη επανοδο της eurobank...

14:10 9/4/2013 - Πηγή: Fimotro

Με κατακόρυφη άνοδο άνοιξε σήμερα, Τρίτη, το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τη χθεσινή νευρική συνεδρίαση...
Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 5,06%, στις 871,04 μονάδες. Την ίδια ώρα, ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημειώνει άνοδο 1,73%.
Εμφανής στη σημερινή συνεδρίαση είναι η στήριξη που προσφέρουν οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου στον Γενικό Δείκτη, με την Πειραιώς και τη MIG να κερδίζουν πάνω
από 13%, την Alpha Bank να βρίσκεται στο +9%, ενώ η Eurobank πρωτοστατεί στη βελτίωση του κλίματος με κέρδη που υπερβαίνουν πλέον το 27%.
Αντιθέτως, η μετοχή της Εθνικής καταγράφει απώλειες 6,65%, καθώς θεωρείται δεδομένη η κρατικοποίησή της.
Σε ό,τι αφορά τη Eurobank, στέλεχος της τράπεζας, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε στο Reuters την Δευτέρα ότι η τράπεζα θα κινητοποιηθεί και θα προσπαθήσει να καλύψει το απαιτούμενο 10% της αύξησης κεφαλαίου από την αγορά.
«Οι δηλώσεις της διοίκησης της τράπεζας ότι θα επιδιώξει να βρει ιδιωτικά κεφάλαια για την αύξηση κεφαλαίου ενισχύουν την μετοχή», σχολίασε η Μαρία Κανελλοπούλου, αναλύτρια στην Euroxx Χρηματιστηριακή.
Τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών συνεδριάζουν εντός της ημέρας για να αποφασίσουν την αναλογία νέων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών που θα εκδώσουν για την ανακεφαλαιοποίησή τους και να συγκαλέσουν τις συνελεύσεις των μετόχων τους για να εγκρίνουν τα σχετικά σχέδια.
Θετική εικόνα επικρατεί και στον δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, όπου ενισχύονται, επίσης, Μυτιληναίος, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και ΟΤΕ.
Keywords
Τυχαία Θέματα