Meiωθηκε η ανεργια στη βουλγαρια μετα απο οκτω χρονια...

16:43 11/4/2013 - Πηγή: Fimotro
... ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟ 11,8 % ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ 27,2%...
Στο 11,8% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας το Μάρτιο στη Βουλγαρία, έχοντας "ξεφύγει" από το αρνητικό ρεκόρ οκταετίας του 12% στο οποίο είχε διαμορφωθεί το Φεβρουάριο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της βαλκανικής αυτής χώρας...
Η μείωση του ποσοστού της ανεργίας οφείλεται, μεταξύ άλλων και στη θετική επίπτωση των επιχορηγούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

Ο
αριθμός των ανέργων στη Βουλγαρία μειώθηκε κατά 4.225 άτομα το Μάρτιο σε σχέση με το Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε σε 388.523 άτομα, καθώς όλο και περισσότερες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν στους τομείς της μεταποιητικής βιομηχανίας και της γεωργίας και προγράμματα απασχόλησης χρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κρατικό προϋπολογισμό, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "Ρόιτερς".

Τέσσερα χρόνια μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση που έπληξε και τη φτωχότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανακόπτοντας σε μεγάλο βαθμό τη δυναμική της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανεργία παραμένει σε διψήφια επίπεδα και ο αριθμός των ανέργων είναι υψηλότερος κατά 11.946 άτομα, σε σχέση με πέρυσι.

Η βουλγαρική (υπηρεσιακή) κυβέρνηση εκτιμά ότι η ανεργία το 2013 και το 2014 θα διαμορφωθεί περίπου στο 12,4% και ανακατευθύνει ποσό περίπου 15 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό σε δράσεις για τη δημιουργία 15.930 νέων θέσεων εργασίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα