Onoma ανωτερου δικαστικου λειτουργου "εδωσαν" πεπονης και μουζακιτης

18:28 9/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Γιάννα Παπαδάκου
(από το : vima.gr)
Και ανώτερος δικαστικός λειτουργός φαίνεται ότι συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των ονομάτων που ανέφεραν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κκ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης στο υπόμνημά τους προς τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φ. Μακρή. Σύμφωνα...
με πληροφορίες και κατά τη σημερινή εξέτασή τους από τον αντεισαγγελέα που έχει αναλάβει την έρευνα για τις καταγγελίες τους οι δύο αντεισαγγελείς Εφετών επικεντρώθηκαν σε τρεις υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, τις οποίες διερευνούσαν, καταγράφοντας
κατά την κατάθεσή τους πραγματικά περιστατικά, χωρίς να προχωρήσουν σε αξιολογήσεις.

Οι δύο δικαστές δεν ανέφεραν, δηλαδή, αν οι συστάσεις που τους έγιναν από πέντε κυρίως πρόσωπα αποτελούν παρέμβαση στο έργο τους ή πολύ περισσότερο πίεση για να κατευθύνουν την δικαστική έρευνα σε συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι διευκρινήσεις τους δόθηκαν στο πλαίσιο Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν και άλλοι μάρτυρες - μεταξύ αυτών και τα πρόσωπα που ονομάτισαν οι δικαστές - για την ολοκλήρωση της έρευνας.

Στην κρίση του αντεισαγγελέα, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, είναι αν θα θέσει την υπόθεση οριστικά στο αρχείο ή θα διατάξει την ανάθεσή της σε ανακριτή, εφόσον εντοπίσει ότι έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος ή και της απόπειρας πρόσκλησης σε τέλεση αδικήματος.

Η υπόθεση ξεκίνησε προ δύο εβδομάδων όταν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς με επιστολή τους προς τον προϊστάμενό τους κ. Ν. Παντελή, η οποία κοινοποιήθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους αρνούμενοι να τελούν, όπως δήλωναν επί λέξει, «καθ' υπαγόρευση και υπό απαγόρευση».
Keywords
Τυχαία Θέματα