Καρατζαφερης : κοινη συναντηση πολιτικων αρχηγων με την τροϊκα

16:38 9/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Ρεπορτάζ : Νίκος Χασαπόπουλος
(από το : vima.gr)
Ζήτησε, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια η Ελλάδα να λειτουργήσει σαν μια γροθιά, αλλά είπε ότι ημέρες λιγοστεύουν και η ασυνεννοησία μπορεί να δημιουργήσει...
τεράστια προβλήματα. Παράλληλά
αποκάλυψε ότι στην επιστολή που έστειλε προς τον Πρωθυπουργό ζήτησε να συμμετάσχουν μαζί στη συνάντηση της τρόικας και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι «η Ελλάδα πρέπει να λειτουργήσει ως μία γροθιά. Με σηκωμένο το ένα δάκτυλο ή το άλλο δεν είναι δυνατόν να γίνει» και σημείωσε: «γροθιά προς τις συντεχνίες, γροθιά προς τους δανειστές μας. Αυτή τη γροθιά δεν την βλέπω. Πολύ φοβάμαι ότι οι ημέρες λιγοστεύουν και η ασυνεννοησία μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν υπάρχει σκέψη για επιστροφή τη δραχμή ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι οποιοσδήποτε ομιλεί για άτακτη επιστροφή στη δραχμή βλάπτει το συμφέρον του έθνους και ζήτησε απ΄ όλους να είναι πολύ σοβαροί.

Σε άλλη ερώτηση εάν έχει αποφασίσει να φύγει ή να παραμείνει στην κυβέρνηση ο κ. Καρατζαφέρης δεν απάντησε ευθέως, απλώς υπενθύμισε ότι έστειλε την επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία του ζητεί να γίνουν δύο συναντήσεις. Η μία προτού έρθει η τρόικα για να καταλήξουμε, όπως είπε, από κοινού όλοι σε μία εθνική πολιτική και η δεύτερη να συναντηθούν όλοι μαζί οι πολιτικοί αρχηγοί τη Δευτέρα με την τρόικα και όχι κατά μόνας, όπου το διαίρειν και βασίλευε δημιουργεί προσκόμματα.
Κατά τον κ. Kαρατζαφέρη θα πρέπει ο υπόλοιπος πολιτικός κόσμος ότι αυτό εξυπηρετεί το συμφέρον της Ελλάδας και άλλο είναι τι εξυπηρετεί τα κομματικά μας συμφέροντα.
Keywords
Τυχαία Θέματα