S&P: «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΓΙΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΕΝΤΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

Σε υποβάθμιση πέντε ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, κατά μία ή βαθμίδες, προειδοποιεί ότι ενδέχεται να προχωρήσει η Standard & Poor's, αν η περιοχή βυθιστεί στην ύφεση και αυξηθεί ο κρατικός δανεισμός. Σε έκθεσή του, με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου, ο...
διεθνής οίκος αξιολογεί την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να στηρίξουν την ευρωζώνη σε δύο πιθανά σενάρια: μια διπλή ύφεση και μια ύφεση με υψηλά επιτόκια.
«Οι αξιολογήσεις της Γαλλίας,
της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας πιθανόν να υποβαθμιστούν κατά μία ή δύο βαθμίδες και στα δύο αυτά σενάρια», αναφέρει η S&P στην έκθεσή της.Ειδικά για τη Γαλλία, ο οίκος αναφέρει ότι πιθανόν να υποβαθμιστεί σε ΑΑ+ από ΑΑΑ, εξαιτίας της επιδεινούμενης δημοσιονομικής της θέσης.Σύμφωνα με τον οίκο, το χειρότερο σενάριο πιθανόν να οδηγήσει και σε ανακεφαλαιοποίηση αρκετών τραπεζών στην Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία. Οι υφιστάμενοι μηχανισμοί διάσωσης, προσθέτει η S&P, ίσως να μην επαρκούν αν οι συνθήκες επιδεινωθούν περισσότερο του αναμενόμενου.
Keywords
Τυχαία Θέματα