S&p : η χρεοκοπια της ελλαδας θα ειναι συντομη

14:48 28/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Το διάστημα στο οποίο η S&P θα διατηρήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας στην κατηγορία της "επιλεκτικής χρεοκοπίας" (selective default) μάλλον θα είναι μικρό, ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος η χώρα να χρεοκοπήσει αργότερα...,
είπε ο αναλυτής του οίκου Moritz Kraemer. Αργά την Δευτέρα, η S&P υποβάθμισε την Ελλάδα σε μια κίνηση που ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη μετά την ανακοίνωση του προγράμματος απομείωσης του ελληνικού χρέους (PSI). Είναι ο δεύτερος
οίκος που υποβάθμισε την Ελλάδα μετά την κίνηση της Fitch την περασμένη εβδομάδα να δώσει στην χώρα την χαμηλότερη αξιολόγησή του πάνω από την βαθμίδα της χρεοκοπίας.

«Είναι προφανής η πιθανότητα να πρόκειται για μια σύντομη χρεοκοπία, που θα αρθεί», δήλωσε ο Kraemer στην τηλεόραση του Reuters Insider.

Το σημαντικότερο θέμα, όμως, δεν είναι πότε θα αρθεί, αλλά αν θα είναι η τελευταία υποβάθμιση σε καθεστώς χρεοκοπίας, συμπλήρωσε.

«Νομίζω ότι η αξιολόγηση που θα δοθεί μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας στην κατηγορία της χρεοκοπίας θα δώσει κάποιες ενδείξεις για το ποιες είναι οι πιθανότητες μιας ακόμη αναδιάρθρωσης στο μέλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την αξιολόγηση που θα δώσει ο οίκος στην Ελλάδα στο μέλλον, η S&P είπε ότι αυτή θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές εξελίξεις, τις προοπτικές ανάπτυξης και το ύψος του χρέους που δεν θα αναδιαρθρωθεί. «Εκτιμούμε ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά και στα τρία αυτά μέτωπα», είπε ο κ. Kraemer.
Keywords
Τυχαία Θέματα