Προβληματα απο την κακοκαιρια

13:25 28/2/2012 - Πηγή: Fimotro
Δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων ενώ με αντιολησθητικές αλυσίδες κινούνται τα αυτοκίνητα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, λόγω του κύματος κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα...
νοτιοανατολικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν
ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Στην Αττική, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, και το θερμόμετρο θα δείξει από μείον 02 (-02) έως 06 βαθμούς Κελσίου.
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης 37 οικισμοί στα Γρεβενά.

Κλειστοί δρόμοι

Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα κλειστοί παραμένουν, λόγω χιονόπτωσης, οι δρόμοι από Πάτρα προς Καλάβρυτα μέσω Χαλανδρίτσας, από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Πούντας και από Ακράτα προς Ζαρούχλα.

Επίσης κλειστός είναι ο δρόμος από Πύργο προς Τρίπολη, μέσω Αρχαίας Ολυμπίας, λόγω κατολίσθησης και η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών.

Στο μεταξύ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από Αίγιο προς Καλάβρυτα μέσω Πτέρης, από Διακοπτό προς Καλάβρυτα μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, καθώς και σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των Καλαβρύτων.

Στην Αιτωλοακαρνανία είμαι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο της ορεινής Ναυπακτίας.

Δεμένα τα πλοία

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Ταλαιπωρία περίμενε χθες τους 65 επιβάτες του επιβατηγού πλοίου «Πανόραμα», το οποίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν μπορούσε να δέσει στο Μαρμάρι Ευβοίας, από τις 20:45 το βράδυ.

Τελικά στις 2:20 τα μεσάνυχτα έδεσε με ασφάλεια και αποβίβασε τους 65 επιβάτες, τα 20 ΙΧ και το ένα δίκυκλο.

Με ασφάλεια έδεσε τελικά στο λιμάνι της Ραφήνας και το πλοίο
Keywords
Τυχαία Θέματα