Ta δεδομενα της επομενης μερας...

18:24 30/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Μετά από ένα «καυτό» Σαββατοκύριακο, ο πολιτικός κόσμος της χώρας επιχειρεί να αναλύσει τα δεδομένα της επόμενης μέρας. Παρά την άποψη ,,,
αρκετών ότι η χώρα εισέρχεται σε «αχαρτογράφητα νερά» το Μαξίμου στέλνει το μήνυμα ότι η Δημοκρατία διαθέτει τα μέσα και η κυβέρνηση τη θέληση να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις.
Επί του παρόντος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζονται
αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να πάει η χώρα σε εκλογές. Είναι μια απόφαση που βρίσκει σύμφωνους εταίρους και δανειστές μας. Ήδη έχει γίνει η απαραίτητη προεργασία και αναζητούνται οι νομοθετικές εκείνες ρυθμίσεις που θα αντιμετωπίσουν το ζήτημα. Οι πληροφορίες μάλιστα κάνουν λόγο για άμεσες παρεμβάσεις προκειμένου να προλάβουν την όποια κίνηση από πλευράς Χρυσής Αυγής.
Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στο αίτημά της για τη διεξαγωγή εκλογών εδώ και τώρα και εγκαλεί την κυβέρνηση για καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της δράσης της Χρυσής Αυγής, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι έστω και αργά ενεργοποιήθηκε. Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τα ηγετικά στελέχη του κόμματος, στον πυρήνα του φαινομένου Χρυσή Αυγή βρίσκεται η πολιτική των μνημονίων και η βίαιη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια.
Στο μέτωπο τώρα της αξιολόγησης η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τα ακανθώδη ζητήματα του προϋπολογισμού του 2014 και των προαπαιτούμενων δράσεων ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα τέσσερα προαπαιτούμενα, αρμόδιοι παράγοντες αναφέρουν ότι κανένα δεν έχει κλείσει οριστικά, αλλά επί της ουσίας το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα σχέδια αναδιάρθρωσης ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ.
Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται και η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων των ασφαλιστικών ταμείων που διογκώνονται και απειλούν να εκτροχιάσουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Εντός αυτού του κλίματος οι συζητήσεις – διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας τα οποία παραμένουν στην πρωτεύουσα, αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τουλάχιστον μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 14 Οκτωβρίου.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα