The twilight ζονε...

Γράφει ο Γ. Παναγόπουλος
Αγαπητό Fimotro
Η κατάσταση πλέον φαίνεται ότι οδεύει προς τα άκρα. Ο γαλλογερμανικός άξονας μιλάει για “κανόνες”, που ουσιαστικά είναι οι δικοί τους κανόνες σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα. Και οποιος δεν τους ακολουθεί...
καταστρέφεται. Και μας κουνάνε και το δάκτυλο από πάνω, γιατί φταίμε εμείς οι κακομαθημένοι που δεν ακολουθούμε τους κανόνες (τους). Έχουμε πιαστεί σαν το ποντίκι στην φάκα. Φάε φάε φάε τυράκι και τώρα xρααααπ!
Δυνατότητα αποπληρωμής του χρέους δεν υπάρχει. Δυνατότητα δανεισμού δεν υπάρχει. Δυνατότητα εξόδου στην δραχμή
δεν υπάρχει, όχι γιατί δεν μας αφήνουν, ούτε γιατί θα ήταν κατστροφή. Απλά είναι λογιστικά αδύνατο, χρειάζεται ένας χρόνος προετοιμασίας για να εκδώσεις καινούργιο νόμισμα. Άντε 6 μήνες. Έπρεπε τα πιεστήρια να δουλεύουν από πέρυσι τον χειμώνα ασταμάτητα, ώστε να υπάρχει η έξοδος έστω σαν εσχατη επιλογή φέτος. Αυτό μάλλον δεν συμβαίνει (τουλάχιστον ακόμα). Να σφραγίσεις τα euro με την λέξη “δραχμές”? Η χαρά του παραχαράκτη, χάος. Να κάνουμε στάση πληρωμών για να διαπραγματευτούμε το χρέος όπως θέλουμε εμείς? Απλά θα κλείσουν τις κάνουλες, και θα στραγγίξουν τα πάντα.
Φανταστείτε την νυφίτσα στο κοτέτσι. Η τον λύκο στο μαντρί. Εκεί βρισκόμαστε. Κανεις δεν ξέρει ποιες και ποσες θα είναι οι απώλειες. Οποτε ετοιμαστείτε για τον ατέλειωτο κατήφορο. Νέα μετρα, νέα χαράτσια, κατασχέσεις, φτωχοποιηση έως ότου ικανοποιηθούν ότι μάζεψαν αρκετά. Όταν φτάσει ο δείκτης ιδιοκτησίας στέγης στο 20% από το 95% που είναι τώρα ίσως πουν “ok..”. Και τότε το χρέος θα διευθετηθεί εν μιας νυκτός, όπως θα μπορούσε να έχει γίνει εξ αρχής με την επέμβαση τις ΕΚΤ.
Εκτος αν με μια στάση πληρωμών απελευθερωθεί ένα τσουνάμι που θα σαρώσει και αυτούς μαζί. Κανεις δεν ξέρει τι θα συμβεί σε αυτή την περίπτωση. Γιατί αυτή την στιγμή, αγαπητοί αναγνώστες, είμαστε απλά “in the twilight zone”, την ζώνη του λυκόφωτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα