Ti ζητα ο βεστερβελε απο τη συριακη αντιπολιτευση...

00:00 21/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε σήμερα ότι η συριακή αντιπολίτευση θα πρέπει να πάρει αποστάσεις από τις «τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές» δυνάμεις, τονίζοντας ότι στο Βερολίνο επικρατεί σκεπτικισμός...
όσον αφορά στο θέμα του εξοπλισμού των ανταρτών.

«Αναμένουμε από την αντιπολίτευση να πάρει σαφείς αποστάσεις από τις τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές δυνάμεις» είπε ο Βεστερβέλε μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη, όπου ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα η σύνοδος των «Φίλων της Συρίας».

«Είμαστε επιφυλακτικοί στο θέμα της παράδοσης όπλων
επειδή ανησυχούμε ότι θα μπορούσαν να πέσουν στα λάθος χέρια, δηλαδή στους εξτρεμιστές, όμως αυτό είναι ένα ζήτημα που πρέπει να συζητηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση». πρόσθεσε.

Στη σύνοδο των «Φίλων της Συρίας» στην Κωνσταντινούπολη μετέχουν εκπρόσωποι της συριακής αντιπολίτευσης και πολλοί υπουργοί ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει την ενίσχυση της «αμυντικής» βοήθειας που παρέχουν οι ΗΠΑ στους Σύρους αντάρτες.

Μολονότι οι αντάρτες ασκούν συνεχώς πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση, οι ΗΠΑ και οι δέκα Δυτικές και αραβικές χώρες που τους στηρίζουν έχουν αρνηθεί μέχρι σήμερα να τους εξοπλίσουν, φοβούμενες ότι τα όπλα μπορεί να καταλήξουν σε ακραίες εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα