Αδεδυ: αναξιοκρατικες οι διαδικασιες αξιολογησης των δημοσιων υπαλληλων

06:07 24/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν τα σχέδια του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αξιολόγηση του προσωπικού του δημόσιου τομέα μέσω γραπτών εξετάσεων και συνέντευξης.
Η ΑΔΕΔΥ κάνει... λόγο για «εμμονή της κυβέρνησης στην εφαρμογή πολιτικών συρρίκνωσης του Δημοσίου μέσω της κατάργησης υπηρεσιών και της δραστικής μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων».

Χαρακτηρίζει, μάλιστα, «αναξιοκρατικές και υπονομευτικές» τις διαδικασίες μέσω των οποίων θα αξιολογούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι.

«Το
ζητούμενο στην σημερινή συγκυρία θα έπρεπε να είναι η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου μεταρρυθμιστικού σχεδίου που να οδηγεί στον εκδημοκρατισμό, τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της λειτουργίας της κρατικής μηχανής προς όφελος του λαού και του τόπου και όχι η συρρίκνωση των δημοσίων υπηρεσιών και οι απολύσεις εργαζομένων» τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

«Προκάλυμμα για νέες απολύσεις» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους σχεδιασμούς του υπουργείου.

«Η αξιολόγηση του προσωπικού του Δημοσίου με γραπτές εξετάσεις χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση ως προκάλυμμα και εργαλείο για να ικανοποιήσει με δουλικό τρόπο την απαίτηση της τρόικας για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων με στόχο να μειωθεί ο αριθμός τους κατά 170.000 άτομα μέχρι το 2015» αναφέρει με ανακοίνωσή του.
Keywords
Τυχαία Θέματα