Αφαιρεση διαταξης απο τον κωδικα δικηγορων...

21:54 10/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Διάταξη με την οποία απαγορευόταν σε δικηγόρους που είναι βουλευτές ή ευρωβουλευτές ...
να αναλαμβάνουν υποθέσεις ευρύτερου δημοσίου ενδιαφέροντος απαλείφει ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου από τον Κώδικα Δικηγόρων. Η διάταξη είχε προκαλέσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε την απόσυρσή της, και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο Χ. Αθανασίου αναγνώρισε ότι είναι «αόριστη» και μπορούσε
να δημιουργήσει προβλήματα και στην δικαστική διαδικασία και το πρωί δεσμεύθηκε ότι θα έκανε αλλαγές. Στην συνεδρίαση της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης της Βουλής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι θα απαλειφθεί η διάταξη, η οποία απαγορεύει σε δικηγόρους που είναι βουλευτές ή ευρωβουλευτές να αναλαμβάνουν υποθέσεις «οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος που η φύση ή ο τρόπος εκτέλεσής του προκαλούν τις δικαιολογημένες ή εύλογες ευαισθησίες της κοινής γνώμης».
Αντίθετα, παραμένει η παλαιά διάταξη που απαγορεύει συμμετοχή σε υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ προστίθενται και τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής (βιασμοί, μαστροπεία κ.α.). Τα πολιτικά πρόσωπα «δεν πρέπει να «φθείρονται» με τέτοιες υποθέσεις», επεσήμανε ο κ. Αθανασίου.
Στην παρέμβασή του ο υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε ότι ο Κώδικας Δικηγόρων αποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης, «δεν είναι επιβολή της τρόικας» και αποτελεί «αποτέλεσμα πολύμηνης και συντονισμένης επεξεργασίας» της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής τα μέλη της οποίας ορίσθηκαν από τους δικηγορικούς συλλόγους.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα