ΑΙΓΥΠΤΟΣ:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ''ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ''

19:26 7/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Εκατοντάδες προσωπικότητες της πολιτικής, ακτιβιστές και διανοούμενοι της Αιγύπτου συναντήθηκαν σήμερα στο Κάιρο, για την πιο σημαντική σύνοδο που έχει πραγματοποιηθεί μετά το τέλος του κινήματος αμφισβήτησης που οδήγησε στην πτώση του πρώην προέδρου...
Χόσνι Μουμπάρακ, η οποία είχε στόχο να «προστατεύσει την επανάσταση».
Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι πήραν μέρος στη σύνοδο που ονομάστηκε «Πρώτη σύνοδος της Αιγύπτου:
Ο λαός προστατεύει την επανάσταση».
Η σύνοδος διοργανώθηκε από τον γνωστό ακτιβιστή Μαμντούχ Χάμζα και έχει στόχο να εκλέξει τα 60 μέλη του «Εθνικού Συμβουλίου» που θα συνεργαστούν με τις αρχές για να σχεδιάσουν το μέλλον της χώρας, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Αυτή η πρώτη σύνοδος, στην οποία πήραν μέρος εργάτες, αγρότες και ομάδες νέων που συνέβαλαν στην εξέγερση της 25ης Ιανουαρίου, έχει στόχο να δημιουργήσει ένα συμβούλιο που θα είναι «η κύρια φωνή της επανάστασης και ίσως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες στη μεταβατική φάση», επεσήμανε ο Ιχαμπ Χάμντι, ένας από τους διοργανωτές.
Μετά την πτώση του Μουμπάρακ τη διακυβέρνηση της Αιγύπτου έχει αναλάβει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, το οποίο έχει δεσμευθεί ότι θα προετοιμάσει το δρόμο για ένα δημοκρατικό σύστημα. Τον τελευταίο καιρό όμως δέχεται επικρίσεις για τη βραδύτητα με την οποία πραγματοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, αλλά και για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Το Συμβούλιο ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι θα παραδώσει τη νομοθετική εξουσία στο κοινοβούλιο που δημιουργηθεί μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια την εκτελεστική εξουσία στον πρόεδρο που θα εκλεγεί στο τέλος του χρόνου.
Keywords
Τυχαία Θέματα