Αιματηρη επιθεση αυτοκτονιας στην υεμενη

13:43 14/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Τουλάχιστον τέσσερις στρατιώτες σκοτώθηκαν στην Υεμένη, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας ανατίναξε την Τρίτη ένα όχημα φορτωμένο με εκρηκτικά, κοντά σε σημείο ελέγχου, στα νότια της χώρας, έξω από την πόλη αλ Μπαΐντα. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε το παρακλάδι της...
αλ Κάιντα, Ανσάρ αλ Σαρία (δηλαδή υποστηρικτές του ισλαμικού νόμου) λέγοντας από την πλευρά του, ότι οι νεκροί στρατιώτες ήταν 27. Επίσης, στο μήνυμά τους, είπαν ότι από την ίδια επίθεση σκοτώθηκαν και τρία μέλη τους.

Από τότε που ανέλαβε καθήκοντα προέδρου ο Αμπντ Ραμπού Μανσουρ Χαντί, οι ένοπλες ισλαμιστικές οργανώσεις
έχουν αυξήσει τις επιθέσεις τους στη χώρα. Ο πρόεδρος έχει υποσχεθεί να πατάξει τις τρομοκρατικές οργανώσεις που δρουν στην Υεμένη.

Η επίθεση έλαβε χώρα λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, ότι η αλ Κάιντα σχεδιάζει να χτυπήσει κρατικές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία της χώρας.

Τον περασμένο μήνα η ίδια οργάνωση είχε εξαπολύσει σειρά επιθέσεων σε κυβερνητικές εγκαταστάσεις, σκοτώνοντας τουλάχιστον 110 στρατιώτες.

Η ιστοσελίδα του Al Jazeera σχολιάζει ότι οι ισλαμιστές μαχητές εκμεταλλεύθηκαν τις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις που έγιναν στη χώρα, προκειμένου να αυξήσουν την επιρροή τους στο νότιο τμήμα της χώρας.
Keywords
Τυχαία Θέματα