ΑΛΛΑΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ

13:02 18/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Συνεχίζει να χάνει την εμπιστοσύνη των Ιαπώνων όσον αφορά στη διαχείριση της πυρηνικής κρίσης ο πρωθυπουργός της χώρας Ναότο Καν, μετά και την ανακοίνωση ότι το ραδιενεργό θρίλερ θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς. Την ίδια στιγμή, ανοιχτό αφήνουν οι ιαπωνικές αρχές το ενδεχόμενο επιστροφής των εργαζομένων μέσα στον... κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, καθώς οι τελευταίες μετρήσεις σε δύο κτίρια των αντιδραστήρων δείχνουν ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες, οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν για μικρό χρονικό διάστημα μέσα σε αυτά. Η κατρακύλα για τη δημοτικότητα του Ναότο
Καν, ενώ πληθαίνουν οι φωνές για την παραίτησή του. Σύμφωνα με δημοσκόπηση ιαπωνικής εφημερίδας, το 70% των πολιτών επιθυμεί την αντικατάσταση του Ναότο Καν, ενώ αντίστοιχο είναι και το ποσοστό που χαρακτηρίζει απαράδεκτη της διαχείρισης της κρίσης από την ιαπωνική κυβέρνηση. Την περασμένη εβδομάδα, τόσο στελέχη της αντιπολίτευσης αλλά και του ίδιου του κυβερνώντος κόμματος ζήτησαν από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό να υποβάλλει την παραίτησή του.
Εν τω μεταξύ, η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού TEPCO ανακοίνωσε ότι θα χρειαστούν 6-9 μήνες για να επιτευχθεί η ψύξη των αντιδραστήρων. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας θα αρχίσουν να μειώνονται σε περίπου τρεις μήνες από σήμερα και ότι μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης θα απαιτηθούν άλλοι τρεις με έξι μήνες προτού να μειωθούν οι διαρροές ραδιενέργειες σε πολύ χαμηλά επίπεδα.Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής Υπηρεσίας Πυρηνικής Ασφάλειας, Χιντεχίκο Νισιγιάμα ανακοίνωσε ότι μετρήσεις που διενήργησαν δύο ρομπότ στις μονάδες 1 και 2 του πυρηνικού σταθμού έδειξαν ότι οι εργάτες που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των συστημάτων του εργοστασίου μπορούν να παραμείνουν μέσα στα κτίρια για μικρό χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με τον ίδιο η ακτινοβολία δεν πρόκειται να καθυστερήσει περαιτέρω τις εργασίες για την ψύξη των συστημάτων του πυρηνικού σταθμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα