Αναζητειται λυση για τους βρεφονηπιακους

16:33 24/8/2012 - Πηγή: Fimotro
Μειώσεις λειτουργικών δαπανών και αύξηση της (μειωμένης ελλείψει κονδυλίων) χρηματοδότησης των δομών των δήμων κατά 20 εκατ. ευρώ προβλέπει το σχέδιο του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και...
Πρόνοιας Ι. Βρούτση για την ομαλή εκκίνηση της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και την «κάλυψη» τουλάχιστον 60.000 μητέρων, εργαζομένων και άνεργων.
Η πρόταση που υπέβαλε χθες ο υπουργός στο προεδρείο της ΚΕΔΕ προβλέπει:
Μείωση του voucher των βρεφικών σταθμών
κατά 20%, δηλ. από 3.700 σε 2.960 ευρώ.
Μείωση του voucher των παιδικών σταθμών κατά 15%, δηλ. από 2.900 σε 2.465 ευρώ.
Μείωση του voucher των δομών 50%, από 2.000 σε 1.000 ευρώ.
Ενίσχυση του προϋπολογισμού του προγράμματος 20 εκατ.
Με βάση τα παραπάνω, το υπουργείο εκτιμά ότι θα εξυπηρετηθούν 60.000 μητέρες και θα εξοικονομηθούν συνολικά 45.080.465 εκατ. ευρώ για τους δήμους (οι οποίοι, από την πλευρά τους, υποχρεούνται να τα διαθέσουν για το συγκεκριμένο σκοπό και να ανοίξουν περισσότερες θέσεις σε περιφέρειες όπως στην Αττική).
Πόροι
«Η ειλικρινής συνεργασία και η αμοιβαία διάθεση για την επίλυση ενός ζητήματος, κρίσιμου για την ενίσχυση της απασχόλησης των γυναικών και την υποστήριξη της οικογένειας, μπορεί να φέρει αποτελέσματα», δήλωσε ο υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι εξαντλήθηκε κάθε δυνατότητα για την εξεύρεση συμπληρωματικών πόρων και ρεαλιστικών λύσεων. Στη συνάντηση με την ΚΕΔΕ συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών που, επίσης, επωφελούνται από το πρόγραμμα του υπουργείου. Τις τελικές αποφάσεις αναμένεται να λάβουν οι δήμαρχοι το Σαββατοκύριακο.
Keywords
Τυχαία Θέματα