ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΤΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΗΠΑ-ΠΑΚΙΣΤΑΝ

21:21 16/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα από το Πακιστάν, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, ότι ορισμένα μέλη του Κογκρέσου δεν πιστεύουν ότι οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με το Ισλαμαμπάντ μπορούν να «διορθωθούν», μετά την αποκάλυψη...

ότι ο ηγέτης της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, ζούσε επί χρόνια σε πακιστανικό έδαφος.

«Υπάρχουν μέλη του Κογκρέσου που δεν αισιοδοξούν ότι (οι δεσμοί των δύο χωρών) μπορούν να αποκατασταθούν», είπε ο
Κέρι σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ο Κέρι διευκρίνισε ότι είπε σε Πακιστανούς αξιωματούχους πως η Ουάσινγκτον ανησυχούσε «σοβαρά» για την παρουσία του μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, προτού να σκοτωθεί ο ηγέτης της Αλ Κάιντα σε επιδρομή των αμερικανικών δυνάμεων στην κατοικία του. Σημείωσε όμως ότι ΗΠΑ και Πακιστάν είναι "στρατηγικοί εταίροι με ένα κοινό εχθρό" και ότι ο ίδιος καταβάλει προσπάθειες να "αποκατασταθεί" η εμπιστοσύνη μεταξύ των δύο πλευρών, μετά την κρίση που ξέσπασε με την υπόθεση του μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με τον Κέρι, η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, θα ανακοινώσει «σύντομα» ότι πρόκειται να επισκεφθεί το Ισλαμαμπάντ.

Ο Κέρι, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, είναι ο πρώτος υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος που επισκέπτεται το Πακιστάν μετά την επιχείρηση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στην πόλη Αμποταμπάντ, στις 2 Μαΐου, στην οποία σκοτώθηκε ο μπιν Λάντεν.
Keywords
Τυχαία Θέματα