Απο τη σκυλλα στη χαρυβδη...

10:27 27/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
'' Στόχος να υπάρχει ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι '', '' Καλύτερα ανοιχτές επιχειρήσεις με μικρούς μισθούς, παρά περισσότεροι άνεργοι ''. Δύο πρωθυπουργοί, ένας τέως, ένας νυν, ένας Παπα- νδρέου, ένας Παπα- δήμος, δύο φράσεις, ίδια γραμμή, ίδια...
προδοσία, στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ στις 10/09/2011 ο πρώτος, στην Ώρα του πρωθυπουργού στην Βουλή
των Ελλήνων στις 13/01/2012 ο δεύτερος.
Κόβει ο ένας, ράβει ο άλλος θα μπορούσε να πει κανείς. Συντονισμένοι και οι δύο αποφασίζουν για μας, αξιολογούν για μας, επιλέγουν αυτό που είναι καλύτερο για μας και φυσικά θέτουν στόχους και οργανώνουν με περισσή άνεση και χάρη τη δική μας ζωή πάνω στα δικά τους σχέδια που τα έχουν λάβει από ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά κέντρα με την συνεργασία πάντα εσωτερικών μειοδοτών με προφανείς στόχους την υποθήκευση της ζωής μας και το ξεπούλημα του τόπου.
Τι άλλο πρέπει να τους ακούσουμε να λένε για να καταλάβουμε, με τον πλέον δραματικό τρόπο, ότι αποτελούν δύο πιόνια πάνω στη σκακιέρα ενός τέλεια οργανωμένου εγκλήματος εκ προμελέτης ; Δύο πιόνια που διαδέχτηκαν το ένα το άλλο τη στιγμή της κρίσιμης κίνησης, ώστε το σχέδιο να μην ναυαγήσει και να μπορέσει να ολοκληρωθεί κανονικά, χωρίς τις πιθανές, αν όχι σίγουρες εμπλοκές που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν από μια πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Και τι κάνει πάντοτε ο κάθε τύραννος όταν νιώθει ότι απειλείται ; Φίμωτρο. Βάζει φίμωτρο στον λαό. Για όσο περισσότερο χρόνο μπορεί. Με νύχια και με δόντια. Τώρα δε που το φίμωτρο βολεύει και τον τέως και τον νυν, η ισχύς εν τη ενώσει. Ο ένας σιγοντάρει τον άλλο. Ο Παπανδρέου, τώρα που δεν είναι πρωθυπουργός, θέλει χρόνο για να μπορέσει να προβληθεί πάλι ηγετικά, προσπαθώντας να βρει λύση στα προβλήματα που του έχουν προκύψει τελευταία με την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και εσωκομματικά, χωρίς ο ίδιος να έχει μπει καν στον κόπο να τοποθετηθεί σχετικά, ο Παπαδήμος δε, τώρα που είναι πρωθυπουργός, για να τελειώσει '' νοικοκυρεμένα ', όλα όσα υποσχέθηκε ότι θα υλοποιήσει. Η τακτική και των δύο διαφορετική, το ζητούμενο το ίδιο. O Παπανδρέου μιλά λίγο και όταν μιλά δε λέει τίποτα, ο Παπαδήμος αντίθετα μιλά περισσότερο τελευταία, λέγοντας όμως τα ίδια και τα ίδια. Και μας το λέει και ξεκάθαρα, χωρίς ντροπή: '' Δεν θα γίνουν εκλογές, αν δεν γίνουν πρώτα όλα όσα πρέπει να γίνουν ''.Έτσι απλά. Απλά και '' δημοκρατικά ''.
Και τώρα, όσο ο Παπανδρέου, αφού επέστρεψε σήμερα από την εξωτική Κόστα Ρόκα, θα κάνει επαφές, ώστε να ενημερωθεί εκτενώς για τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών, ο Παπαδήμος ετοιμάζεται να βάλει πλέον την ταφόπλακα και να την σφραγίσει, οριστικά και αμετάκλητα, πάνω από το σώμα ενός νεκρού πια, κυριολεκτικά και μεταφορικά, ελληνικού λαού. Ο Παπανδρέου ξεκίνησε τον όλεθρο και ο Παπαδήμος, ως άξιος συνεχιστής του τον ολοκληρώνει. Αυτό που είναι δε, εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι το υπουργικό συμβούλιο του έδωσε σήμερα εξουσιοδότηση εν λευκώ, ώστε να διαχειριστεί τα δημοσιονομικά με την Τρόικα, χωρ
Keywords
Τυχαία Θέματα