ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ

09:20 6/4/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων των λίβυων εξεγερμένων Aμπντέλ Φάταχ Γιούνες αλ Αμπίντι δήλωσε χθες βράδυ ότι το ΝΑΤΟ αφήνει τους ανθρώπους στη Μισράτα να πεθαίνουν «κάθε ημέρα», προσθέτοντας ότι η Ατλαντική Συμμαχία προκάλεσε την «απογοήτευση» των εξεγερμένων και δεν τους προσέφερε αυτό που χρειάζονται...

«Η διεθνής πίεση πρέπει να υποστηρίζει με δύναμη τους κατοίκους της Μισράτα», είπε ο Αμπίντι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βεγγάζη και κάλεσε σε βοήθεια το ΝΑΤΟ.
«Αν
το ΝΑΤΟ περιμένει μία ακόμη εβδομάδα, δε θα υπάρχει πια τίποτα στη Μισράτα. Τι κάνει το ΝΑΤΟ; Βομβαρδίζουν εδώ και εκεί, την ώρα που οι κάτοικοί της πόλης απειλούνται με εξόντωση», τόνισε.
Επίσης, σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ είναι «αργό» και αφήνει τις δυνάμεις του Καντάφι να σκοτώνουν ανθρώπους και υπογράμμισε ότι αν δεν κάνει τη δουλειά του σωστά οι εξεγερμένοι θα απευθυνθούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
«Το ΝΑΤΟ έχει γίνει πρόβλημά μας», κατέληξε ο Αμπίντι.
Στο μεταξύ, ο Αμπντελάτι Ομπέιντι διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, αντικαθιστώντας τον Μούσα Κούσα που αυτομόλησε την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Κάιμ.
«Ο κ. Αμπντελάτι Ομπέιντι είναι ο νέος υπουργός», δήλωσε ο Κάιμ.
Πρόκειται για τον άνθρωπο που είχε αποστείλει ο Καντάφι την Αθήνα, την Τουρκία και τη Μάλτα προκειμένου να διαπραγματευτεί μια συμφωνία εκεχειρίας με τις δυτικές δυνάμεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα