Απομακρυνονται τα εκλογικα σεναρια...

14:43 29/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Η έλλειψη της παραμικρής διάθεσης εταίρων και δανειστών μας, την οποία μετέφεραν στις αποσκευές τους τα τρία υψηλόβαθμα στελέχη της τρόικας, ...
έστω και να συζητήσουν την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, φρέναρε και την παραμικρή σκέψη για προσφυγή στις κάλπες.
Η λιτή δήλωση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά έξω από το Μαξίμου «Δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές», λίγο πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ δίνει τον τόνο των εξελίξεων.
Οι αναφορές ενός εκ των κορυφαίων
συνταγματολόγων της χώρας μας του κ. Ν. Αλιβιζάτου ότι μπορεί να ψηφιστεί νόμος που θα απαγορεύει ακόμα και τις τοπικές αναπληρωματικές εκλογές σε περίπτωση «καταχρηστικών παραιτήσεων» και ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει εθνικές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης βουλευτών, ενώ επιτρέπει τη λειτουργία της Βουλής και με 299 βουλευτές, είναι ενδεικτικές για μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους το κυβερνητικό επιτελείο σκέπτεται να αντιμετωπίσει το ενδεχόμενο παραίτησης βουλευτών της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να προασπίσει το τρίπτυχο του Πρωθυπουργού «δικαιοσύνη, σταθερότητα και όχι εκλογές».
Στην παρούσα φάση η όποια αισιοδοξία εδράζεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση αγόρασε πολιτικό χρόνο παραπέμποντας τα καυτά θέματα μετά το Eurogroup της 14ης Οκτωβρίου. Τότε θα εξεταστούν όλα τα ανοικτά θέματα που σχετίζονται με την επόμενη δόση του ενός δισ. ευρώ.
Βεβαίως, όπως έλεγε σε κατ΄ιδίαν συζήτηση, στέλεχος της Κυβέρνησης «ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι βουνό». Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι στο μόνο που υπήρξε μια συμφωνία με τους εκπροσώπους της τρόικας ήταν για τον προϋπολογισμό του 2013.
Μέχρι τότε η κυβέρνηση μπορεί να ελπίζει ότι η δημοσκοπική φθορά της Χρυσής Αυγής θα της επιτρέψει αν όχι να σφίξει, όπως απαιτεί η τρόικα, τουλάχιστον να μη χαλαρώσει τα λουριά της δημοσιονομικής λιτότητας. εκπληρώνοντας στο ακέραιο τα έως τώρα συμφωνηθέντα.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα