Χαιντς φισερ: "η ελλαδα μπορει να υπολογιζει στην υποστηριξη της βιεννησ"

23:32 13/1/2012 - Πηγή: Fimotro
Τη διαβεβαίωση ότι η Αυστρία θα κάνει από την πλευρά της ό,τι μπορεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να βοηθήσει όσο είναι δυνατόν περισσότερο την Ελλάδα, έδωσε ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας Χάιντς Φίσερ, υποδεχόμενος στο Προεδρικό...
Μέγαρο στη Βιέννη, τον νέο Έλληνα πρέσβη στην Αυστρία, Θεμιστοκλή Δημίδη, ο οποίος του επέδωσε επίσημα τα διαπιστευτήρια του.

Ο Αυστριακός πρόεδρος τόνισε το εξαιρετικό επίπεδο των σχέσεων Αυστρίας και Ελλάδας,
αλλά συγχρόνως και την ανησυχία του για τις εξελίξεις στη χώρα μας, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί από τον νέο Έλληνα πρέσβη για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και εκφράζοντας συγχρόνως την επιθυμία να διαβιβάσει ο κ. Δημίδης τις ευχές του για το Νέο Ετος στον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με την οποίο τον συνδέει μακρόχρονη στενή φιλία.

Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρέσβης αναφερόμενος στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού, επισήμανε πως δεν υπάρχει άλλη χώρα της οποίας ο λαός να κάνει τόσο τεράστιες προσπάθειες, προκειμένου αυτή να μείνει συνεπής στο Μνημόνιο και εάν δεν υπάρξει ανάπτυξη δεν πρόκειται να αλλάξει και το κλίμα, ώστε να αποκτήσει ο ελληνικός λαός κάποια ελπίδα, γιατί αυτή τη στιγμή δεν έχει ελπίδα. Ο κ. Δημίδης αναφέρθηκε, επίσης, στις συνεχώς απρόβλεπτες καταστάσεις που στερούν στους ανθρώπους τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το μέλλον τους και παρέπεμψε στο φαινόμενο εξόδου επιστημόνων από την Ελλάδα, λόγω έλλειψης εργασίας, όπως και στην αυξανόμενη ανεργία.

Όλα αυτά, όπως σημείωσε, καθιστούν επιτακτική τη λήψη αποφάσεων, από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να βρεθούν καινούριες βάσεις και να υπάρξει, έστω και μικρή, πρόοδος, για να δημιουργηθεί μια ελπίδα στον κόσμο και να προχωρήσει, καθώς τώρα μένει αδρανής.
Keywords
Τυχαία Θέματα