"ΧΕΙΡΟΦΡΕΝΟ" ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

Νέος κύκλος απεργιακών κινητοποιήσεων στον τομέα των μεταφορών ανοίγει την Τρίτη. Χωρίς ΗΣΑΠ από τις 12:00 έως τις 16:00, 24ωρη απεργία στο Τραμ. Απεργίες διαρκείας έχουν προαναγγείλει οι ιδιοκτήτες των ταξί...
και των φορτηγών - βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Ειδικότερα,
οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας αποφάσισαν 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στη συρρίκνωση των εισοδημάτων τους και τη μισθωτή εφεδρεία που αποτελεί ήδη νόμο του κράτους.

Την απόφαση για τη νέα απεργία έλαβε η Συντονιστική Επιτροπή των εργαζομένων την Παρασκευή ενώ σήμερα, Δευτέρα, αναμένεται να εγκριθεί και από τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων του κάθε μέσου ξεχωριστά. Ήδη, σύμφωνα με τα Νέα, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία και το Μετρό (Σωματείο Λειτουργίας) επικύρωσαν από την Κυριακή την απόφαση για απεργία.

Χωρίς ΗΣΑΠ από τις 12:00 έως τις 16:00 θα μείνει το Λεκανοπέδιο, ενώ χειρόφρενο για 24 ώρες θα τραβήξει το Τραμ.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς, όπως τονίζουν, «η εφαρμογή αυτού του νόμου, εκτός του ότι οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους, θα οδηγήσει και σε λουκέτο τις αστικές συγκοινωνίες, δεδομένου ότι το προσωπικό δεν επαρκεί για την εκτέλεση των δρομολογίων».

Κανονικά θα εκτελεστούν όλα τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ, παρά την 24ωρη απεργία που έχει εξαγγείλει για την Πέμπτη το διοικητικό προσωπικό των ΚΤΕΛ.
Keywords
Τυχαία Θέματα