Χρηματοδοτηση 200 εκατ. ευρω σε 300 εξαγωγικες εταιρειες απο την eurobank

13:23 21/5/2013 - Πηγή: Fimotro

Πρόγραμμα χρηματοδότησης ύψους 200 εκατ. προς 300 υγιείς εξαγωγικές επιχειρήσεις θα υλοποιήσει πολύ σύντομα η Eurobank στο πλαίσιο της στρατηγικής της η οποία προβλέπει σε προτεραιότητα τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων...
εξαγωγικού προσανατολισμού, δεδομένου μάλιστα πως η τράπεζα έχει πλήρως ανακεφαλοποιηθεί.
Αυτή είναι η αρχή καθώς εμείς κάνουμε την ανάπτυξη στρατηγική επιλογή μας δήλωσε χθες μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της
Eurobank Ν. Καραμούζης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο πλαίσιο της παρουσίασης της επόμενης δράσης του Go International, που αφορά την πραγματοποίηση επίσκεψης και επιχειρηματικών συναντήσεων ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων στη Μόσχα, στις 27 - 28 Μαΐου.
Εθνικό ζήτημα
Στη συνέντευξη Τύπου, χαιρετισμό απηύθηνε και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας. «Η επιβίωση της χώρας και η επιστροφή σε σταθερή τροχιά και σε βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί εθνικό ζήτημα», είπε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο και οι υπηρεσίες του δεν ασχολούνται μόνο με την εξωτερική πολιτική, αλλά και με την προώθηση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας σε πρόσφορες αγορές,. Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε πως είδε από κοντά τη θέρμη με την οποία υποδέχθηκαν στην Κίνα την ελληνική αποστολή και αντιπαρέβαλε προηγούμενες επισκέψεις του στη χώρα κάνοντας τη σύγκριση.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιμελητηρίου, Χ. Δήμας, και ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δ. Λακασάς.
Στην ομιλία του, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Ν. Νανόπουλος, μίλησε για την πρόοδο που έχει διενεργηθεί στο θέμα ανάκτησης της αξιοπιστίας της ελληνικής οικονομίας και επισήμανε την ανάγκη συνέχισης του μεταρρυθμιστικού έργου.
Δεν παρέλλειψε ωστόσο να αναφερθεί στην ανεργία και στην υψηλή φορολογία, παράγοντες οι οποίοι στερούν το «οξυγόνο» από την οικονομία όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νανόπουλος. Ζήτησε όλοι να συμβάλλουν στην επαναφορα της χώρας στην ανάπτυξη, ενώ τόνισε πως αν η ελληνική οικονομία παραμείνει συνεπής σύντομα θα οδηγηθεί σε έναν νέο ενάρετο κύκλο.
Με τη συμμετοχή 150 περίπου ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων, θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα η τέταρτη επιχειρηματική αποστολή στο πλαίσιο του προγράμματος Go Interna­tional, που διοργανώνει η Eurobank με τη συνεργασία των εξαγωγικών φορέων ΣΕΒΕ, ΠΣΕ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων), ΣΕΚ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης) και τον ΣΕΒ, υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.
Στο πλαίσιο του Go International στις τρεις προηγούμενες αποστολές πραγματοποιήθηκαν 4.000 διμερείς επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ 250 ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών, 20 εκ των οποίων είναι ερευνητικά κέντρα υψηλής τεχνολογίας και 500 περίπου εισαγωγικών επιχειρήσεων από 16 χώρες της Ν.Α. Ευρώπης, ενώ στην αποστολή της Μόσχας έχουν προγραμματισθεί περίπου 2.000 συναντήσεις, με 250 ρωσικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, σε συνεργασία με το Invest in Greece διοργανώνεται Real Estate Workshop στις 27 Μαΐου, που περιλαμβάνει σύντομη παρουσίαση από τις ελληνικές εταιρείες των επενδυτικών ευκαιριών σε ακίνητα στην Ελλάδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα